Vučinić ne želi da bude savjetnik Vujanoviću

Vujanović je za danas zakazao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na zahtjev šefa Skupštine Ranka Krivokapića, kojoj će prisustvovati i Vučinić, čiju ostavku Vlada još nije konstatovala
13 komentar(a)
Boro Vučinić, Ranko Krivokapić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Boro Vučinić, Ranko Krivokapić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2014. 06:23h

Predsjednik Filip Vujanović ponudio je bivšem šefu Agencije za nacionalnu bezbjednost(ANB) Boru Vučiniću mjesto savjetnika za odbranu i bezbjednost odmah nakon njegove ostavke, saznaju “Vijesti”.

Vučinić je, prema istom izvoru, to učtivo odbio. Vučinić nema ponuda iz vrha DPS ni za novu funkciju u Vladi.

Funkciju savjetnika predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost obavljao je Veselin Veljović prije nego je imenovan za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Od tada je mjesto savjetnika predsjednika za bezbjednost upražnjeno.

Vujanović je za danas zakazao sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na zahtjev šefa Skupštine Ranka Krivokapića, kojoj će prisustvovati i Vučinić, čiju ostavku Vlada još nije konstatovala.

Vujanović je zakazao sjednicu sa tačkom dnevnog reda "Razmatranje stanja u bezbjednosno obavještajnom sektoru u svjetlu evroatlantskih prioriteta i povlačenja direktora ANB-a".

Sjednici Savjeta će, pored njegovih članova premijera Mila Đukanovića, Vujanovića i Krivokapića, prisustvovati i ministar pravde Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić. Vujanović je prvi zahtjev Krivokapića za sazivanjem sjednice Savjeta odbio, navodeći da nema ničeg što bi u tom trenutku opravdalo sazivanje sjednice u čemu ga je podržao Đukanović, ali se Krivokapić pozvao na Poslovnik o radu Savjeta pa mu je Vujanović morao izaći u susret.

Bonus video: