Milić se sastaje sa Krušom koji je blizu dila sa DPS-om

Milić će pregovarati samo u ime SNP-a koji je na izborima u Novom osvojio pet od osam mandata u koaliciji sa Novom, PzP-om i NS-om, tako da bi im, sve i u slučaju dogovora sa Izborom koji ima devet odbornika, nedostajao mandat za većinu
11 komentar(a)
Izbor, Foto: Slavica Kosić
Izbor, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.12.2014. 07:04h

Lider SNP-a Srđan Milić pregovaraće danas o formiranju vlasti u Herceg Novom sa predsjednikom “Izbora” Dušanom Radoviće Krušom koji je juče rekao da su razgovori sa DPS-om bili “konstruktivni”, dok je šef pregovaračkog tima te partije Svetozar Marović naveo da su postigli “visok stepen saglasnosti.

Milić će pregovarati samo u ime SNP-a koji je na izborima u Novom osvojio pet od osam mandata u koaliciji sa Novom, PzP-om i NS-om, tako da bi im, sve i u slučaju dogovora sa Izborom koji ima devet odbornika, nedostajao mandat za većinu. OO SNP Herceg Novi sinoć je konstatovao ostavke predsjednika i potpredsjednika odbora Obrada Gojkovića, Danijele Đurović i Steva Cvjetkovića, koji će zadržati odborničke mandate.

Radović je rekao da su okosnica pregovora sa DPS-om bile status i problemi Instituta Igalo, Brodogradilišta Bijela, Vektra Boka, pojašnjavajući da ništa nije bilo sporno: "Potrebne su nam garancije države da bi Opština mogla da se zaduži, ili odluka Vlade da se može opština zadužiti u inostranstvu". Postignuta je saglasnost i o depolitizaciji, s tim što bi funkcije predsjednika Opštine i predsjednika SO bile političke. Radović je kazao da tu očekuje problem, ali je Marović istao da personalna rješenja neće biti prepreka za dogovor.

Bonus video: