Novi: Završena prva runda pregovora, Krušo nije optimista

Marović je kazao da dok traju razgovori sa listom Udruženja građana Izbor, neće razgovarati sa drugima o formiranju vlasti u Herceg Novom
117 pregleda 18 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.12.2014. 20:00h

Završena je prva runda pregovora o formiranju lokalne vlasti u Herceg Novom između Demokratske partije socijalista (DPS) i liste Udruženja građana Izbor.

Nosilac liste Dušan Radović Krušo kazao je "Vijestima", nakon pregovora, da su otvorili probleme, detektovali ih, ali da nije preveliki optimista.

“Okosnica današnjih pregovora sa DPS -om bile su hercegnovske privredne teme, status i problemi Instituta Igalo, Brodogradilišta Bijela, Vektra Boka", rekao je Radović.

Sa predstavnicima DPS-a postignuta je saglasnost o depolitizaciji rada opštine, s tim što bi funkcije predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Opštiine jedine bile političke.

Pregovori će prema Radovićevim rječima sa DPS-om biti nastavljeni nakon Božića 7. januara. Sa predstavnicima SNP-a razgovori će započeti sjutra.

Marović: Postignuta visoka saglasnost u ciljevima

U pregovaračkom timu DPS-a bili su potpredsjednik partije Svetozar Marović članica Predsjedništva Daliborka Pejović. Iako je bio najavljen, na pregovore nije došao član Predsjedništva Branimir Gvozdenović.

"Postignuta je visoka saglasnost u ciljevima, zbog čega smo optimisti pred nastavak razgovora, koji će biti pripremljeni sa konkretnom mapom projekata i vremena izvršenja", kazao je nakon pregovora sa "Izborom", šef pregovaračkog tima DPS-a i potpredsjednik partije Svetozar Marović.

On je naglasio da mora postojati visok stepen saglasnosti i da niko ne može nikoga uslovljavati. Marović je kazao da dok traju razgovori sa listom Udruženja građana Izbor, neće razgovarati sa drugima o formiranju vlasti u Herceg Novom.

"To bi bilo na ivici političke promiskuitetnosti i neetičnosti. Jer, treba prvo završti sa nekim, pa ako ne uspijete tražiti drugoga. Nadam se da će ovi razgovori završiti sa visokim stepenom saglasnosti i da će nam ta kadrovska pitanja biti lakše riješiva. Mi smo i sada otvoreni za te druge. Ako su njihovi projekti prihvatljivi za sve. Mada u politici i demokartiji nije logično da razgovarate sa onima koji su izgubili da bi oni ponovi bili pobjednici, iako su izgubili. To nije logično, ali to ne znači da se u politici ne dešavaju iznenađenja", kazao je Marović.

Uvažen je predlog "Izbora" da se odluke ne donose prije nego što prođu dani posta i praznici.

Niko od lokalnih lidera DPS-a nije prisustvovao sastanku.

U pregovračkom timu "Izbora" su pored Dušana Radovića Kruša, Nikša Gojković, Mišo Škobalj, Špiro Vuković, Mladen Ivanović i Tamara Vujović.

Episkop Grigorije odustao, DPS htio i sa njim >>>

Bonus video: