Grigorije tražio da se Sutorina da Bosni

76 komentar(a)
Gligorije, Dušan Radović, Foto: Radio Jadran
Gligorije, Dušan Radović, Foto: Radio Jadran
Ažurirano: 22.12.2014. 10:50h

Član pregovaračkog tima građanske koalicije “Izbor” za formiranje lokalne vlasti u Herceg Novom, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije,smatra da BIH ima pravo da traži sedam kilometara jadranske obale kod Sutorine u hercegnovskoj opštini.

“Poznato je da ne postoji nijedno zaleđe tako blizu mora, a da nema i izlaz na more. BiH to neće činiti svađom, već pravnim poretkom”, izjavio je ranije vladika.

Episkop je prošle godine u Trebinju Dušanu Radoviću Krušu (Izbor) dodijelio najviše odlikovanje SPC- orden Svetog Save.

Radović je kao predsjednik Udruženja građana “Izbor”, nakon lokalnih izbora u Novom, gdje su dobili devet mandata, uvrstio episkopa među pregovarače sa DPS-om, iako je u izbornoj kampanji protežirao građanski, multietnički i multikonfensionalni program. Njegov imenjak iz DPS-a nije juče želio da komentariše učešće sveštenika u timu, navodeći da na tu temu mogu da govore jedino pregovarači DPS-a.

“Vijesti” su juče zamolile za komentar Branimira Gvozdenovića, Svetozara Marovića i Daliborku Pejović, koje je Predsjedništvo DPS-a ovlastilo za pregovore oko novske vlasti, ali oni nijesu odgovarali na pozive i poruke.

Bonus video: