SNP traži da se Pejoviću oduzme biznis zona KAP-a

Direktor SNP-a i odbornik te partije Vladimir Vujović izrazio je nadu da će odbornici Demokratskog fronta, Pozitivne Crne Gore i SDP-a podržati njihovu inicijativu, podsetivši da je SDP upravo zbog sumnji u nezakonitosti bivšeg gradonačelnika raskinuo koaliciju sa DPS
69 pregleda 3 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, Foto: Boris Pejović
Kombinat aluminijuma, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.12.2014. 19:29h

Klub odbornika Socijalističke narodne partije u Skupštini Podgorice zatražio je da se poništi odluka o utvrđivanju zone KAP-a biznis zonom, kao i da se odmah formira Komisija za provjeru zakonitosti raspolaganja državnom imovinom Glavnog Grada za vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Miomir Mugoše.

SNP je te zahtjeve uputio predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu (SDP) kako bi ih uvrstio u raspravu po hitnom postupku za sjednicu koja je zakazana za utorak 23.decembar, saopšteno je na pres konferenciji.

Direktor SNP-a i odbornik te partije Vladimir Vujović izrazio je nadu da će odbornici Demokratskog fronta, Pozitivne Crne Gore i SDP-a podržati njihovu inicijativu, podsetivši da je SDP upravo zbog sumnji u nezakonitosti bivšeg gradonačelnika raskinuo koaliciju sa DPS.

On je podsjetio daje SDP o ovome govorila u kamanji za lokalne izbore, ali da je prošlo već dva mjeseca a da Komisija za provjeru zakonitosti raspolaganja državnom imovinom Glavnog grada još nije osnovana.

Odlukom Gradske Skupštine iz aprila ove godine novom vlasniku KAP-a Veselinu Pejoviću date su privilegije u takozvanoj biznis zoni oko te fabrike, za koje SNP vjeruje da su ga privilegiovale u odnosu na ostale ponudjače na teederu za prodaju KAP-a.

Bonus video: