Mileta Bulatović savjetnik predsjednika SO Kolašin

Gradonačelnica Vuksanović (SDP) je kazala da je za nju novo da Dožića (DF) savjetuje Bulatović, protiv koga je podnijela krivičnu prijavu
122 pregleda 4 komentar(a)
Mileta Bulatović, Foto: Savo Prelević
Mileta Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2014. 12:18h

Novi predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Aleksandar Dožić iz Demokratskog fronta (DF) postavio je za svog savjetnika Miletu Bulatovića, funkcionera Grupe birača, koja je bila dio prethodne koalicione vlasti sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Dožiću ne smeta da za svog savjetnika drži Bulatovića, iako su njegov savez, SNP i SDP, koji sada čine novu vlast u Kolašinu žestoko kritikovali DPS i Grupa građana.

Osim toga, odbornički klub SDP-a u Kolašinu je prije pet godina podnio krivičnu prijavu protiv Bulatovića i partijskog mu saborca Mila Šukovića zbog sumnji da su zloupotrijebili službeni položaj.

Dožić je juče “Vijestima” rekao da to što mu je politički protivnik sa majskih lokalnih izbora sada savjetnik „sticaj okolnosti“.

"Bulatovića, kao i ostale zaposlene u skupštinskoj službi, sam zatekao kad sam stupio na funkciju predsjednika SO. Izuzetak je samo Dragoljub Bulatović (funkcioner Nove srpske demokratije koji je prethodne četiri godine bio savjetnik za turizam predsjednika Opštine Darka Brajuškovića iz DPS). Dragoljub Bulatović je internim oglasom zapošljen na radno mjesto savjetnika. U skupštinskoj službi nas je trenutno ukupno sedam i takvo stanje će potrajati sve do sistematizacije u lokalnoj upravi”, rekao je Dožić.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović (SDP) juče nije mogla da komentariše to što je savjetnik u skupštinskoj službi čovjek protiv kojeg je podnijela krivičnu prijavu. Ona je "Vijestima" kazala da je za nju nova informacija da Bulatović savjetuje Dožića.

Mileta Bulatović bio je gradonačelnik Kolašina od uvođenja višestranačja do 2010. Od 2006. bio je na toj funkciji zahvaljujući savezu DPS i grupe odmetnutih odbornika i funkcionera SNP, koju je on predvodio.

Nakon što ga je na funkciji predsjednika Opštine naslijedio Brajušković(DPS), Bulatović je nakratko bio bez posla, a zatim je postao savjetnik svog političkog saborca Mila Šukovića, koji je tada bio na čelu kolašinskog parlamenta.

Bonus video: