Latković na čelu Atlantskog saveza Crne Gore

Kentera je istakao da je 2015. godina od izuzetne važnosti za Crnu Goru i njen evroatlantski put
230 pregleda 1 komentar(a)
Atlantski savez Crne Gore, Foto: Atlantski savez Crne Gore
Atlantski savez Crne Gore, Foto: Atlantski savez Crne Gore
Ažurirano: 19.12.2014. 11:39h

Atlantski savez Crne Gore sinoć je održao novogodišnji prijem na kome je predstavljen novi Upravni odbor, kao i generalni sekretar Vidak Latković.

Na prijemu je uručena plaketa i novčana nagrada studentu treće godine Fakulteta političkih nauka Lazaru Baćoviću, koji je bio najbolji na konkursu za esej: „Na raskrsnici Istoka i Zapada: Perspektiva jednog studenta“.

Prijemu su pored, između ostalih, prisustvovali šef Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, šef diplomatije Igor Lukšić, admiral Dragan Samardžić, predstavnici političkih partija, civilnog i privrednog sektora, te diplomatskog kora u Crnoj Gori.

Predsjednik UO Atlantskog saveza Crne Gore, Savo Kentera, istakao je da je 2015. godina od izuzetne važnosti za Crnu Goru i njen evroatlantski put.

„U narednih nekoliko mjeseci odlučivaće se o sudbini Crne Gore, i to prije svega ovdje kod nas u zemlji, a ne u Briselu. Zato je veoma bitno da svima dokažemo da želimo da postanemo dio zapada ne ostavljajući ni malo prostora onima koji misle drugačije i koji žele ovu zemlju radi svojih ličnih interesa da povuku u propast. Moramo biti odlučni u tome i krajnje sigurni u cilj kojem težimo,“ poručio je Kentera na prijemu.

Novi Upravni odbor, osim Kentere, čine Dragan Simeunović (FPN Beograd), Olivera Injac (UDG), Adis Balota (Univerzitet Mediteran), Sharyl Cross (St. Edward's Univerzitet iz SAD), Amadeo Watkins (Kraljevski Koledž u Londonu) i Vladan Balaban (predsjednik Organizacije mladih Atlantskog saveza Crne Gore).

Bonus video: