Šef "Izbora" o vlasti u Novom pregovora samo sa liderima DPS-a

“Osnova za pregovore biće platforma i program 'Izbora'. Nećemo tražiti ništa za sebe, već ćemo se isključivo voditi interesima grada“, kazao je Radović “Vijestima”
31 komentar(a)
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović Krušo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 19.12.2014. 08:17h

Nosilac liste udruženja građana “Izbor”, Dušan Radović Krušo, poručio je juče da o eventualnom formiranju vlasti u Herceg Novom neće pregovarati sa lokalnim funkcionerima DPS, već sa liderima stranke.

On je kazao da očekuje teške pregovore.

“Osnova za pregovore biće platforma i program 'Izbora'. Nećemo tražiti ništa za sebe, već ćemo se isključivo voditi interesima grada“, kazao je Radović “Vijestima”.

Odluku šefova opozicionih partija u Novom Obrada Gojkovića (SNP), Borisa Seferovića (Nova) i Milovana Baždara (PzP) da podnesu ostavke, Radović je nazvao „običnom farsom“.

On je istakao da je sa svima daleko od dogovora i kazao da u SNP-u prethodno mora doći do kadrovskih promjena.

Ključ nove vlasti u Herceg Novom drži “Izbor”, koji bi sa devet osvojenih mandata mogao formirati vlast sa osam opozicionih i dva odbornika Novske liste, ili sa DOS-om.

Najviše mandata na izborima održanim 14. decembra pripalo je Demokratskoj partiji socijalista - 13, "Izboru" devet, Koaliciji „Sačuvajmo Novi za dobro Novog“ SNP-DF-NS osam, i po dva odbornička mandata dobili su Socijaldemokratka partija i udruženje građana Novska lista.

Bonus video: