URA SDT-u: Idite do kraja, Milošević je radio za porodicu Đukanović

Naglašavaju i da je CBCG očigledno uvezana u kriminal a da Uviverzal banka Petrosa Statisa, gdje je Velibor Milošević predsjednik borda direktora, ima loše parametre, što govori o sumnji na korupciju
3104 pregleda 7 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA

Današnje hapšenje Velibora Miloševića ne može zadovoljiti poštene i građane željne pravne i moderne evropske države, jer se i ovdje pravda u Crnoj Gori pokazala selektivnom i neprimjenjivom, smatraju u Građanskom pokretu URA.

Oni tvrde da je Specijalno državno tužilaštvo istog dana nakon objavljivanja video snimka sa visokim funkcionerom DPS-a Salvoljubom Migom Stijepovića, Stijepoviću trebalo da odredi pritvor i time otvori aferu “Koverta” na koju se još uvijek prave slijepcima.

“Samo tako bi se pokazala neselektivnost u primjeni zakona i pravna država. Ovako, opet se pokazuje da su institucije zarobljene od strane jednog čovjek i njegove partije. Još jednom pozivamo tužilaštvo da skine okove DPS-a i da ide do kraja, jer je u slučaju Centralne banke Milošević samo izvršilac radova. Ako nastavite dalje vidjećete da na kraju toga puta stoji tajkun Statis sa porodicom Đukanović. Svi kriminalni poslovi u Crnoj Gori su “Koverta” i sa njome se završavaju”, poručuju iz ove partije.

Naglašavaju i da je CBCG očigledno uvezana u kriminal a da Uviverzal banka Petrosa Statisa, gdje je Velibor Milošević predsjednik borda direktora, ima loše parametre, što govori o sumnji na korupciju.

Dodaju da “ako tužilaštvo krene sa druge strane od guvernera Radoja Žugića, opet će doći do Prve banke i Aca Đukanovića”.

“Jasno je da je Centralna banka zarobljenik porodice Đukanović, što je pokazala smjena Ljubiše Krgovića 2010. godine upravo zbog Prve banke. Tendencija CBCG je da štiti biznis porodice Đukanović kao što DPS kupuje podršku da bi kontrolisao sve institucije u zemlji. Ovo je zamršeno klupko u kojem kraj vodi ka porodici Đukanović i njihovim kriminalnim radnjama. Pitamo i da li je slučajno što je i trenutni ministar finansija Darko Radunović na poziciji ministra došao direktno iz Prve banke?”, zaključuju na kraju iz URE.

Bonus video: