Kongres DNP u martu

Stranka, koja će funkcionisati u okviru DF-a, promovisaće evropske integracije, zalagati da Crna Gora ostane u partnerstvu za mir, dok bi se eventualna odluka o pristupanju NA TO-u morala donijeti na referendumu
8 komentar(a)
Predrag Bulatović, Milan Knežević, SNP bivši poslanički klub, Foto: Luka Zeković
Predrag Bulatović, Milan Knežević, SNP bivši poslanički klub, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.12.2014. 15:52h

Prvi kongres Demokratske narodne partije (DNP) biće održan najkasnije do marta, saznaju "Vijesti". Stranka Milana Kneževića predala je Ministarstvu unutrašnjih poslova dokumenta za registraciju, i nakon što dokumentacija bude i zvanično odobrena, stranačka centrala počeće sa organizovanjem prvog kongresa.

"Zakonska procedura je završena i očekujemo razgovore sa predstavnicima stranke po Crnoj Gori kako bi se spremili za prvi kongres. Time ćemo i zvanično početi sa radom i predstaviti stranku", kazao je sagovornik “Vijesti” iz DNP-a.

Osnivački kongres Demokratske narodne partije održan je krajem novembra, nakon čega je Knežević ušao u konsultacije sa koordinacionim odborima političke grupacije koju je vodio kako bi registrovali stranku.

DNP je formirana iz Kneževićeve političke grupacije, nastale nakon odluke njega, Predraga Bulatovića i nekoliko funkcionera Socijalističke narodne partije da se priduže Demokratskom frontu i pored protivljenja stranačke centrale.

Knežević je nakon osnivačkog kongresa pojasnio da će njegova stranka pro movisati društvo socijalne pravde, izgradnju pravne države, demokratskih načela i standarda.

Stranka, koja će funkcionisati u okviru DF-a, promovisaće evropske integracije, zalagati da Crna Gora ostane u partnerstvu za mir, dok bi se eventualna odluka o pristupanju NA TO-u morala donijeti na referendumu.

Bonus video: