Vujičić se susreo sa predsjednikom Skupštine Kosova

3 komentar(a)
Kadri Veselji, Slobodan Vujičić, Foto: Udruženje Crnogoraca Kosova
Kadri Veselji, Slobodan Vujičić, Foto: Udruženje Crnogoraca Kosova
Ažurirano: 18.12.2014. 11:52h

Predsjednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veselji, susreo se juče sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodanom Vujičićem.

Vujičić je čestitao Veseljiju preuzimanje nove dužnosti i izrazio uvjerenje da će kao dokazani prijatelj crnogorskog naroda, doprinijeti jačanju pozicije crnogorske zajednice na Kosovu, ali i integracionim procesima i stabilnosti regiona.

Veselji je zahvalio Vujičiću na njegovom angažovanju i doprinosu u građenju dobrosusjedskih odnosa između naroda regiona.

On je istakao značaj unaprjeđenja položaja manjina u dvije zemlje, naglašavajući da albanska zajednica u Crnoj Gori i crnogorska na Kosovu, osjećajući se slobodnim i ravnopravnim, mogu biti značajan faktor prijateljstva i stabilnosti.

U nastavku razgovora govoreno je o položaju crnogorske zajednice na Kosovu, njihovoj integraciji i zastupljenosti u institucijama, zapošljavanju, subvencijama za medije, poljoprivredi, kao i o generalnom položaju manjina u dvije zemlje.

Sagovornici su se saglasili da saradnja između dvije države može biti još jača i sadržajnija, a u obostranom interesu Crne Gore i Kosova i njihovih građana.

Bonus video: