Joksimović: Stanković i Katnić odmah da uhapse Miličkovića

Zbog, kako se navodi u prijavi, “iznošenja u javnosti, grubih neistina : protiv predsjednika Vlade Crne Gore, nadležnih ministara, zatim upravnih odbora u EPCG, pojedinih sudija i tužilaca, čime je povrijedio ugled, čast i dostojanstvo ovih crnogorskih organa i institucija, i odgovornih lica u njima”
5248 pregleda 9 komentar(a)
Miličković, Foto: Savo Prelević
Miličković, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije Momo Joksimović podnio je Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vasilija Miličkovića, zbog, kako se navodi u prijavi, “iznošenja u javnosti, grubih neistina : protiv predsjednika Vlade Crne Gore, nadležnih ministara, zatim upravnih odbora u EPCG, pojedinih sudija i tužilaca, čime je povrijedio ugled, čast i dostojanstvo ovih crnogorskih organa i institucija, i odgovornih lica u njima”.

“Zbog grubih neistina i proizvoljnih tvrdnji gospodina Miličkovića u vezi korupcije i navodnog lopovluka u RUPV i EPCG , čime je nanio nesagledive posljedice Crnoj Gori i njenim institucijama, predlažemo da VDT Ivica Stanković i specijalni tužilac Milivoje Katnić, odmah privedu i pritvore Miličkovića i odrede mu pritvor najmanje od 30 dana, kako nebi uticao na svedoke, i nakon prikupljenih dokaza i činjenica podnesu protiv njega tužbu sudu zbog nanijetih nesagledivih posljedica po CG i njenu budućnost,”, istakao je Joksimović u prijavi.

Dalje je naveo da je Miličković, kao “predsjednik manjiskih akcionara u EPCG , u više navrata, iznio je niz neistina oko Revizorskog izvještaja renomirane firme Dilojt, u vezi finansijskog izvještaja Rudnika uglja Pljevlja, vrijednosti akcija RUP-a, kao i načinu donošenja odluka o radu skupštine akcionara u EPCG… čime je nanio nesagledive posljedice predsjedniku i Vladi, nadležnim ministrima i upravnim odborima EPCG i RUP-a, kao i Privrednom sudu”.

“Ovo tim prije, kada se zna da CG i njene institucije ulažu sve sposobnosti i stručne kapacitete, kako bi pokazali institucijama u Briselu i EU, rezultate na poglavljima 23. i 24. - vladavina prava …G. Miličković ne shvata da se ponekad može donijeti odluka i od strane manjinskih akcionara, kao u ovom slučaju kada su za otkup akcija Rudnika glasali na Skupštini akcionara EPCG , manjinski akcionari sa 0,087 odsto akcijskog kapitala i donijeli validne odluke… Miličković nanosi i ljagu na Privredni sud i sudiju g-đu Vukčević, koja je potvrdila odluke skupštine EPCG”, naveo je Joksimović.

Bonus video: