Gojković: Milićeve izjave me ne iznenađuju i ne zabrinjavaju

Za sve odluke o nastupu na izborima: o koaliciji, nosicu liste i kandidatima na njoj, tvrdi Gojković, imao je jednoglasnu podršku i opštinskog i glavnog odbora SNP
23 komentar(a)
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.12.2014. 17:15h

“Savjest mi je čista. Milićeve izjave me ne iznenađuju i ne zabrinjavaju”, kazao je Vijestima Obrad Gojković predsjednik OO SNP Herceg Novi i nosilac liste “Sačuvajmo Novi! Za doboro Novog! (SNP-DF-NS), komentarišući najavu lider partije Srđan Milić da “će vidjeti ko je i gdje pogriješio “zbog lošeg izbornog rezultata SNP-a u Herceg Novom .

Za sve odluke o nastupu na izborima: o koaliciji, nosicu liste i kandidatima na njoj, tvrdi Gojković, imao je jednoglasnu podršku i opštinskog i glavnog odbora SNP.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom koji su održani 14. decembra Koalicija na čijem je čelu bio Gojković doživjela katastrofalan poraz . Za razliku od izbora koji su održani prije dvije godine kada je SNP imala 12 osvojenih, sada je kompletna kaolicija okupljena oko SNP osvojila samo 8 mandata. To im je omogućilo da sa NOVOM, PzP i NS –SRS formirana ju skupštinska većina i nastave da vrše vlast.

Gojković kaže da “ima razumijevanje za građane koji su glasali protiv Koalicije, ako su se rukovodili lošim funkcionisanjem lokalne administracije”.

Gojković ističe da je još u aprilu pokušao da izborom novog gradonačelnika (Dejan Mandiću iz SNP je tada istekao drugi mandate.), inicira promjene u vršenju lokalne vlasti u čemu je imao većinsku podršku Opštinskog odbora i saglasnost Glavnog odbora partije. Kaže da je naišao na opstrukcije u dijelu partije.

Podsjećamo da je četvoro odbornika SNP odbilo da podrži kandidaturu Gojkovića za predsjednika opštine, zbog čega su isključeni iz SNP, što je dovelo do krize vlasti koja je nekoliko mjeseci kasnije dovela do zakazivanja vanrednih lokalnih izbora.

Na drugoj strani, izvor Vijesti blizak partijskom vrhu i u Herceg Novom i u Podgorici. tvrdi da za situaciju u Herceg Novom veliku, ako ne i najveću krivicu snosi Milić.”Na pozive da dođe u Herceg Novi, kao i da primi predstavnike partije koji se nisu slagali sa Gojkovićevim načinom vođenja partijske politike u najvećem bokeljskom gradu. Milić je ostajao nijem. “Rezultati su sada došli na naplatu”, kaže naš izvor.

Obrad Gojković koji je i poslanik SNP u Skupštini Crne Gore, nije glasao za Milića na partijskom Kongresu u Beranama.

Bonus video: