Marković i Meta: Crna Gora i Albanija da rade na kvalitetnijoj valorizaciji zajedničkog potencijala

"Sagovornici su potencirali važnost afirmacije prava i doprinos manjinskih zajednica koje snaže i oplemenjuju partnerstvo i prijateljstvo Crne Gore i Albanije", kazali su iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
898 pregleda 2 komentar(a)
Meta i Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Meta i Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Albanija treba u narednom periodu da rade na kvalitetnijoj valorizaciji zajedničkog potencijala, koji postoje u mnogim oblastima poput vodoprivrede, turizma i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Albanije Ilira Mete koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

"Ekonomska perspektiva dvije države je ozbiljna i dvije vlade treba da učine sve da je iskoriste", kazao je Marković i dodao da su bilateralni politički odnosi na veoma visokom nivou.

U saopštenju se dodaje da je Marković ukazao na izuzetan ekonomski rast ostvaren u mandatu ove Vlade i rekao da je posvećen poboljšanju kvaliteta života građana.

On je istakao posebne razvojne potencijale sjevera zemlje, dodao da se predano radi na infrastrukturnim projektima, među kojima je i put od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke, vrijedan 11 miliona eura, koji je od posebnog značaja za stanovnike Plava i Gusinja.

"Sagovornici su potencirali važnost afirmacije prava i doprinos manjinskih zajednica koje snaže i oplemenjuju partnerstvo i prijateljstvo Crne Gore i Albanije", kazali su iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi i o važnosti mira i stabilnosti u regionu i u tom kontekstu istaknut značaj članstva obije države u NATO-u i važnost evropskih integracija.

"Crna Gora podržava Albaniju u procesu evropske integracije i spremni smo da prenesemo naša znanja i iskustva iz pregovaračkog procesa", rekao je Marković.

Bonus video: