Crna Gora i Albanija primjer su dobrosusjedske saradnje u regionu

Lukšić je čestitao Albaniji na dobijanju statusa kandidata i izrazio očekivanje da će uskoro otpočeti i pristupne pregovore sa Evropskom unijom
194 pregleda 11 komentar(a)
Igor Lukšić, Ditmir Bušati, Foto: MVPEI
Igor Lukšić, Ditmir Bušati, Foto: MVPEI
Ažurirano: 15.12.2014. 18:51h

Odnosi između Crne Gore i Albanije primjer su dobrosusjedske i prijateljske saradnje u regionu i u kontinuitetu se razvijaju kako na bilateralnom tako i na regionalnom planu“, ocijenjeno je u razgovoru potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića sa ministrom vanjskih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem.

Lukšić je boravio danas u zvaničnoj posjeti Albaniji.

"Lukšić je čestitao Albaniji na dobijanju statusa kandidata i izrazio očekivanje da će uskoro otpočeti i pristupne pregovore sa Evropskom unijom. Zahvalio je na podšci Albanije integraciji Crne Gore u NATO, istakavši da su politika proširenja i perspektiva članstva od značaja za Crnu Goru i region Zapadnog Balkana", piše u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o daljem unapređenju saradnje dvije zemlje i saglasili se da snažnu sponu u odnosima predstavljaju crnogorska zajednica u Albaniji i albanska zajednica u Crnoj Gori, te da, kao most saradnje, pružaju brojne mogućnosti za dalje snaženje bilateralnih odnosa. Tokom sastanka su razmatrani modaliteti čvršće ekonomske saradnje te ukazano na važnost jačanja saobraćajne infrastrukture.

U okviru posjete je potpisan i Sporazum između Crne Gore i Savjeta ministara Albanije o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Bonus video: