Krivokapić: Vanredni izbori su suvišni, prioritet su NATO i EU

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li je spreman na razgovor o prelaznoj odnosno tehničkoj Vladi,koju nudi opozicija, ili na prevremene izbore koje pominje DPS
52 pregleda 56 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2014. 15:59h

Predsjednik Skupštine i lider SDP-a Ranko Krivokapić ocijenio je da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora suvišno i da udaljava državu od od NATO i evropskih integracija, koje su prioritet u narednoj godini.

"Crna Gora trenutno nije spremna za nove izbore, nemamo implementirane zakon o izborima i mislim da bi nas to udaljilo od NATO i evropskih integracija. Možda bi izbori nekome bili i izgovor da ne rješava probleme i SDP svakako ne želi da uđe u to i svakako želimo da ispunjavamo evroatlansku agendu", rekao je Krivokapić na pres konferenciji nakon razgovora sa ambasadorima Evropske Unije i SAD.

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li je spreman na razgovor o prelaznoj odnosno tehničkoj Vladi,koju nudi opozicija, ili na prevremene izbore koje pominje DPS.

Krivokapić je dodao da "Crnoj Gori ne trebaju prelazne Vlade već stabilna Vlada koja će ispuniti svoje obaveza i obećanja".

Tehničke vlade, rekao je, nastaju kada politički akteri ne mogu da se dogovore oko izbornog rezultata i kada politička situacija i politička stabilnost nijesu na zadovoljavajućem nivou.

"Crna Gora nije u tom stanju, Crna Gora je najbliži kandidat za EU i mislim da joj ne trebaju prelazne Vlade, već stabilna Vlada koja će ispuniti svoje obaveze, svoja obećanja, a prelazne Vlade su nužnost koju ne bih želio da vidim", rekao je lider SDP-a.

Potpredsjednik DPS Igor Lukšić nedavno je na­ja­vio mo­guć­nost ras­pi­si­va­nja van­red­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra uko­li­ko sa SDP ne po­stig­nu do­go­vor o pi­ta­nji­ma ko­ja tre­ba da bu­du ob­u­hva­će­na anek­som ko­a­li­ci­o­nog spo­ra­zu­ma, a sporna su ekonomska pitanja.

Komentarišući lokalne izvore u Herceg Novom, on je poručio da su rezultati pokazali da su sve parlamentarne partije, osim SDP-a, izgubile odbornike.

“To pokazuje da građani hoće promjene, naravno, nijesu se desile tolike velike promjene na prvi pogled, ali se jesu desile”, istakao je Krivokapić.

On je objasnio da će hercegnovski odbor SDP-a razgovarati sa zainteresovanima, uključujući i DPS.

Komen tarišući susret sa ambasadorima EU i SAD Krivkapić je rekao da nije bilo novih poruka i da su ponovoljeni prioriteti, a to su vladavina prava, ekonomsko upravljanje sistemom i jačanje institucija. Predsjendik Skupštine je izrazio očekivanje da će predsjendik države Filip Vujanović brzo zakazati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost i da očekuje izvještaj Vijeća za bezbjednost.

Galerija

Bonus video: