Cdu: Ponosni na osvojenih 350 glasova u Herceg Novom

2 komentar(a)
CDU, Foto: Boris Pejović
CDU, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.12.2014. 12:45h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) izrazila je veliku zahvalnost i iskreno poštovanje građanima Herceg Novog koji su svojim glasovima podržali listu "Cdu - Herceg Novi, Crna Gora".

"Naša lista je, po preliminarnim nezvaničnim rezultatima osvojila oko 350 glasova, što znači da imamo podršku 2% birača u hercegnovskoj opštini. Birači koji su podržali vrijednosti i ideje zajedničkog života i građansku i demokratsku politiku i koji žele da vide građanski i prosperitetni Herceg Novi u našoj zajedničkoj domovini Crnoj Gori su potvrdili da politika Cdu ima svoju jasnu perspektivu i sigurnu budućnost", saopšteno je iz Cdu.

Dodali su da su ponosni na ove glasove koji dolaze od birača iz Herceg Novog koji su glasali iz svog uvjerenja, uprkos raznim pritiscima i podmetanjima.

"Izbori, na kojima je Cdu učestvovala samostalno, samo šest sedmica poslije naše osnivačke konvencije u ovom crnogorskom gradu, pokazuju da naša stranka ima snažnu kadrovsku bazu u Novom, spremnu i sposobnu da bude oslonac i zamajac za naše buduće aktivnosti i samostalno učešće na parlamentarnim izborima, kad god da do njih dođe. Ponosni smo na naše članove i aktiviste u Herceg Novom", navodi se u saopštnju Cdu.

Po njihovim riječima ovi izbori su potvrdili da su Crnoj Gori potrebne promjene.

"Cdu vjeruje u miran i demokratski razvoj, koji će jačati demokratske kapaciteta naše države i društva. Populizam, pritisci i prazna obećanja, ma sa koje strane da dolaze, ne doprinose takvoj političkoj perspektivi. Radikalizam nije opcija koju mi podržavamo. To je opasna logika za sve nas koji živimo u Crnoj Gori i kojima je naša Crna Gora jedina domovina. Nismo spremni da na bilo koji način podržimo, ili učestvujemo u politici - bilo na lokalnom, bilo na državnom nivou - koja bi mogla da ugrozi stratešku atlansku i evropsku orijentaciju naše zemlje. Ne pristajemo da nacionalna i vjerska isključivost i netolerancija imaju premoć nad istinskim vrijednostima i nad crnogorskom tradicijom zajedničkog života i međusobnog poštovanja i solidarnosti", piše u saopštenju Cdu.

Bonus video: