Herceg Novi: Milić nudi koaliciju Izboru i Novskoj listi

“U SNP-u mora da se vrati princip odgovornosti, počev od predsjednika do predstavnika koji sprovode politiku na lokalnom nivou,” rekao je Milić, najavljujući da će do Nove biti održana sjednica Glavnog odbora SNP-a na kojoj će biti riječi i o tome
80 pregleda 90 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 15.12.2014. 20:34h

Lider SNP-a Srđan Milić pozvao je predstavnike dvije građanske liste u Herceg Novom, Izbor i Novsku listu, da što prije konstituišu vlast u tom gradu, navodeći da SNP nema ni jedan zahtjev.

Dosadašnja vlast kolacije SNP-DF-NS je doživjela pravi debakl jer je sa ranijih 18 mandata pala na osam.

Građanska lista Izbor, čiji je nosilac liste Dušan Radović Krušo, osvojila je devet mandata, a Novska lista dva mandata.

Milić je podsjetio da su predstavnici tih lista tokom izborne kampanje naglašavali da neće ići u postizbornu koaliciju sa DPS.

„Zato sam želio već danas da kažem da SNP poziva te liste da se što prije konstituiše lokalna vlast u Herceg Novom, bez i jednog jedinog zahtjeva sa naše strane“, poručio je Milić.

Prema njegovim riječima, svi oblici moguće saradnje sa Građanskom listom Izbor i sa Novskom listom su otvoreni.

„I, s obzirom na to da se približavaju praznici, ne vidimo razloga zašto bi taj razgovor mogao dugo da traje“, dodao je Milić.

On je naglasio da SNP „ne namjerava ni odgovarati ni pozivati DPS i SDP u Herceg Novom na razgovore o formiranju vlasti“.

Novska lista, ipak, nije zainteresovana za poziv Socijalističke narodne partije saopštio je kandidat za odbornika te liste, Miloš Konjević

Milić je na pres konfrenciji rekao da je ta partija krajnje nezadovoljna rezultatina lokanih izbora u Novom i da su građani kazali šta misle o tome na koji način treba da se vrši vlast.

On ja najavio da će u partiji biti pokrenuto pitanje odgovornosti zbog loših rezultata.

“U SNP-u mora da se vrati princip odgovornosti, počev od predsjednika do predstavnika koji sprovode politiku na lokalnom nivou,” rekao je Milić, najavljujući da će do Nove biti održana sjednica Glavnog odbora SNP-a na kojoj će biti riječi i o tome.

U SNP-u su se, kako je naveo, na proteklom kongresu dogovorili da „više nema sakrivanja stvari po tepih, nego se mora reći ono što je istina“.

„Mi u SNP-u znamo da je naša snaga mnogo veća nego što je broj mandata koji se gleda kroz koalicioni sporazum“, dodao je Milić.

On je podsjetio da u Herceg Novom od lidera partija nijesu govorili jedino on i Miodrag Lekić, navodeći da je OO taj koji određuje tok i sadržaj kampanje.

„Nečija je želja bila da se to na takav način organizuje, i poruke koje su na takav način poslate. Normalno, treba podvući crtu i vidjeti ko je gdje pogriješio, a greške su evidentne“, dodao je Milić.

Komentarišući najavu protesta od pojedinih opozicionih lidera, Milić je kazao da se „neposredno pred izbore u Herceg Novom jedan od čelnika DF-a drznuo da kaže svoj sud o koaliciji i nosiocu liste, a čak je i definisao koliko će prisutnih biti na protestu“.

„Čuo sam još jednu teoriju, takođe od jednog funkcionera DF-a, da ćemo mi, kao partije, podržati nezadovoljstvo drugih. U toj priči SNP-a nema, jer je to neozbiljna priča – da vi, u stvari, zovete nekoga drugoga da u vaše ime organizuje proteste, a vi ćete se pojaviti na njima“, naveo je Milić.

Povodom ranijih najava u vezi sa organizovanjem građanskih protesta, Milić je rekao da je nedavno razgovarao sa liderom DF-a Miodragom Lekićem, ocjenjujući razgovor kao “odličnim”. Nije htio da iznosi druge detalje.

„Razgovor je bio odličan, dotakli smo se mnogih tema, i vidjećemo u narednom periodu kako će se elementi tog razgovora realizovati“, kazao je Milić.

Novska lista: Moramo biti zadovoljni

Iz Grupe građana "Novska lista" saiopštili su da moraju biti zadovoljni ostvarenim na lokalnim izborima na kojima su osvojili dva mandata.

"Sa kampanjom koja je koštala nepunih 6.000 eura i protiv ogromne podrške koju su drugi imali iz Podgorice i stotina i stotina hiljada uloženih eura, mi moramo biti zadovoljni jer smo ponudili ono što je najsvetije, a to je ljudska čast i dostojanstvo. Nadamo se da smo pokazali kako bi u budućnosti trebalo da izgledaju kampanje", saopšteno je iz Novske liste.

Bonus video: