Koprivica: Crna Gora pola godine bez ministra kulture

"Vlada je oborila svjetski rekord bez ministra kulture, i najavila da bi tako mogla još", naveo je Koprivica
51 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.12.2014. 11:23h

Crnogorska Vlada želi da pokaže da Crna Gora može što drugi ne mogu, pa i da bude bez ministra kulture, saopštio je funkcioner Demokratske narodne partije Dragan Koprivica.

On je ukazao da se navršilo pola godine otkad Vlada "napreduje" bez ministra kulture.

"Kad se hoće, i kad je od koristi za imidž Crne Gore kao kulturne destinacije, Vlada može sve, pa i da ministra kulture tretira kao Đeknu iz serije", naveo je Koprivica.

Prema njegovim riječima, tako je Vlada ukupnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti demonstrirala svoju vitalnost, i da mari za ministra kulture kao za lanjski snijeg.

Koprivica je rekao da ako iz Evropske unije budu insistirali na susretu s "virtuelnim crnogorskim ministrom", umjesto njega, kako je kazao, može uskočiti najbliži mu kolega, ministar šumarstva i vodoprivrede.

"No, ipak je nezgodno bez ministra kulture, koji Crnu Goru već okruglo šest mjeseci uspješno ne predstavlja niđe, ni za što. Ali, srećom, kultura nije zec, pa da utekne u šumu", kazao je Koprivica i dodao da sudeći po stavu Vlade, Crna Gora i nije neka zemlja kulture, "pa da se trči u izbore ministra bez osnova".

"Uostalom, ovaj problem, koji traje simptomatično predugo, nikom nije zadao glavobolju, niti oko toga ima uličnih nereda, pa je sve pod kontrolom. Vlada je oborila svjetski rekord bez ministra kulture, i najavila da bi tako mogla još", naveo je Koprivica.

On je kazao da Vladu treba i da je za pola godine time planski uštedjela šest ministarskih plata, plus dnevnice, benzin, troškovi za reprezentaciju."To će se sve vidno odraziti i na ukupan budžet".

"Pa se ne može reći da u Vladi ne gazduju domaćinski. Neko bi kazao da u njenom vrhu sjede sve persone koje nemaju blage veze s kulturom, a to nije tačno. Prije je riječ o tome što kulturnoj Vladi i premijeru ministar kulture nije potreban, osim gratis. A i opozicija to može protumačiti kao čisto bacanje para", rekao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, Vlada želi samo da pokaže da Crna Gora može što drugi ne mogu, pa i da bude bez ministra kulture.

"A i građani, koji su, zahvaljujući Vladi Crne Gore, navikli na bijedu i siromaštinu, mogu i bez tog jednog ministra, jer jedna lasta ne čini Vladu. Pa bi bila greška u koracima da se on sad naprečac izabere, pa dođe do uzrujavanja javnosti, koja je taman fino obikla na kulturnu Crnu Goru bez ministra kulture", kazao je Koprivica.

On je ocijenio da tom "galimatijasu" doprinose i aktuelni pregovori u vladajućoj koaliciji, po, kako je rekao, već oprobanom sistemu krčmljenja funkcija.

"Ali je ipak važno da se bar simbolično obilježi ovaj Vladin jubilej, jer je dala značajan doprinos afirmaciji kulturne Crne Gore, nazdravlje Njegošu, Marku Miljanovu i drugima", kazao je Korpivica.

Bonus video: