Pljevlja u srcu, ali stanove ipak kupuju u Podgorici

Pljevaljski funkcioneri stanove i kuće, osim u rodnom gradu, najviše kupuju u glavnom gradu Crne Gore i Beogradu
723 pregleda 13 komentar(a)
stan, Foto: Shutterstock.com
stan, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.12.2014. 07:44h

Većina lokalnih funkcionera u Pljevljima osim stana ili kuće u rodnom gradu ima nekretine i u Podgorici, Beogradu ili nekim drugim gradovima u regionu.

Stan u Podgorici veličine 44 metra kvadratna ima i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić. Osim stana u Podgorici, Đačić posjeduje i trećinu stana od 88 metara kvadratnih u Pljevljima, kao i zemljište ukupne površine 5.200 metara kvadratnih.

Mirko Đačić

Njegova supruga koja je zaposlena kao profesor u Srednjoj stručnoj školi vlasnik je četvrtine porodične kuće u Pljevljima. On je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa prijavio da mjesečno zarađuje 1.060 eura, a njegova supruga 560 eura.

Stan u Podgorici od 56 metara kvadratnih posjeduje i supruga potpresjednika Opštine Ljubiše Ćurčića, koji je kupljen na kredit i pod hipotekom je.

Ćurčić je u imovinskom kartonu naveo da je vlasnik pljevaljskih preduzeća Monter-kod, Interkod, Palmit i Pročekt. Naveo je da mu je mjesečna plata 1.100 eura.

V.d. sekretara Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, puteve i vode Zoran Čalović valsnik je stana u Beogradu od 28 kvadrata, a njegova supruga posjeduje stan u Podgorici od 40 kvadrata.

Ima mjesečnu platu 560 eura, a da je za konsultanske usluge mjesečno još dobijao od 600 do 800 eura od firme Cummont services koja se, kako je navedeno u Centralnom registru Privrednog suda u Podgorici, bavi održavanjem i popravkom motornih vozila. Njegova supruga mjesečno zarađuje 271 euro.

Predsjednik skupštine Opštine Pljevlja Tarik Gadžović kupio je stan u Podgorici od 45 metara kvadratnih, a u Pljevljima ima kuću od 90 kvadrata, a njegova supruga i stan u Pljevljima d 24 kvadrata. Gadžovići mjesečno zarađuju oko 1.000.

Nedavno izabrani predsjednik Opštinske izborne komisije Čedo Gospić posjeduje stan u Pljevljima veličine 60 metara kvadratnih, kao i stan u Podgorici iste kvadrature. Njegova supruga takođe posjeduje garsonjeru u Podgorici veličine 35 metara kvadratnih. Gospić je prijavio da mjesečno zarađuje 550 eura.

Stan u Podgorici ima i poslanik DF iz Pljevalja Vladislav Bojović.

I odbornici Pokreta za Pljevlja rado kupuju nekretnine u velikim centrima

I odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić posjeduje stan u Beogradu veličine 35 metara kvadratnih, stan u Pljevljima kao i kuću u izgradnji u Pljevljima. Njegov sin vlasnik je stana od 51 metar kvadratni u Podgorici.

Njegov prezimenjak Zdravko osim stana, porodične kuće i poslovnog prostora u Pljevljima ima i stan u Podgorici veličine 51 metar kvadratni, kao i i zemljište u Kotoru. Stan u Beogradu ima i odbornik Pokreta za Pljevlja Miladin Gogić, odnosno njegov sin.

Bonus video: