"Pozabavićemo se privatizacijama u Herceg Novom"

„Potrebno je samo da želimo dobro svojoj djeci. Dati i dalje odgovornost za upravljanje ovim gradom onima koji su devastirali Herceg Novi, nije ništa drugo do neodogovrnost prema svom potomstvu“, kazao je Đukanović
58 pregleda 7 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Slavica Kosić
Milo Đukanović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.12.2014. 20:59h

„Politika koja je vodila Herceg Novi, najsličnija je politici opozicije na državnom nivou. Nije čudno, jer su to njihove centrale. To je politika destrukcije, ne prema vlasti, već prema državi Crnoj Gori“, kazao je Milo Đukanović, predsjednik DPS na završnoj izbornoj konvenciji te partije u Herceg Novom.

„Razlika između njih i njihove filijale u Herceg Novom je što oni nisu dobili priliku da pokažu do kraja njihove destruktivne potencijale. U Herceg Novom smo na kvalitetu života njegovih građana smo imali da vidimo rezultat takve politike“, kazao je Đukanović.

Predsjednik DPS je kazao da je odluka na izorima zakazanim za 14. decembar u Herceg Novom laka za svakog razumnog čovjeka.

„Potrebno je samo da želimo dobro svojoj djeci. Dati i dalje odgovornost za upravljanje ovim gradom onima koji su devastirali Herceg Novi, nije ništa drugo do neodogovrnost prema svom potomstvu“, kazao je Đukanović, siguran da grad u kome su živjeli Milo Milunović, Lubarda, Aco Prijić,... ne može raditi protiv sebe i protiv Crne Gore.

Đukanović je u Herceg Novom kazao da neće pobjeći ni od jedne prijatne ili neprijatne teme, bilo da je riječ o privatizaciji Boke ili Bolnice Meljine.

„Ono što smo radili radili smo u najboljem uvjerenju. Nažalost okolnosti su učinile da u te dvije privatizacije ne postignemo pune efekte. Svakog dana i svakog sata razmišljamo kako popraviti loš rezultat zajedničke odgovornosti, prije svega lokalne uprave, a u određenoj mjeri i investitora. Vektra Boku moramo oporaviti, moramo obezbijediti da se hoteli stave u funkciju i da se izgrade novi hoteli“, kazao je Đukanović.

„Bolnica Meljine ima tradiciju i ostaće dostupna građanima Herceg Novog, sa novim kvalitetom, sa aktuelnim ili drugim investitorim“, poručio je Đukanović, objasnivši da je „važno da država prepooznaje važnost tog kapaciteta za kvalitet građana Herceg Nog i da će sa novom vlašću u Herceg Novom ispraviti ono što se nije pokazalo dobrim rješenjem.

Đukanović je kazao i da će nastaviti da rade na boljem korišćenju kapaciteta Brodogradilišta u Bijeloj. Naveo je i „da su se neki protivili izgradnji Porto Montenegra, misleći da treba zadržati Arsenal, iako je bio izgubio tržište“.

„Da smo tada poslušali te predloge, danas bi imali jednu ekološku rupu. Umjesto toga imamo znak raspoznavanja nove tursitičke Crne Gore, što predstavlja diku ne samo Crne Gore nego i Mediterana“, kazao je Đukanović i naveo da u Porto Montenegru sada radi više ljudi nego nekada u Arsenalu.

„Brodogradilište mora slijediti tu logiku. Moramo sačuvati brodoremontni kapacitet , ali se moraju pratiti i zahtjevi tržišta“, kazao je Đukanović, pojašnjavajući da će za jahte iz Porto Montenegra i drugih marina biti omogućen remont u Bijeloj.

Za Institu Igalo ćemo nastaviti da tražimo strateškog partnera , ali uz obavezu da on nastavi da bude centar lječilišnog turizma u Crnoj Gori.

„Herceg Novi je bio grad u kome je obiutavala jugoslovenska intelektualna elita i mnoramo učiniti sve da se vrati taj stari sjaj kulturi Herceg Novog“, poručio je Đukanović na završnoj izbornoj konvenciji DPS u Dvorani Park u Herceg Novog.

Radović: Nećemo nikakve podjele u Novom

“Nećemo ni nacionalne , ni vjerske podjele u Herceg Novom”, poručio je Slobodan Radović Krušo, nosilac liste "Da pobjedi Herceg Novi DPS".

Zoran Bošnjak predsjednik OO DPS Herceg Novi i kandidat za odbornika je kazao da je lista te partije za izbore zakazane za nedjelju “spoj mladosti i iskustva", i da će pobjeda DPS biti „pobjeda napretka i razvoja Herceg Novog“.

Dr Đuro Marić je poručio da Herceg Novi sa novom vlašću ne treba da se vraća na staro ,već da iskorači naprijed".

Na zavrsnoj konvenciji DPS a govorili su i gosti Maja Ćatović, Slavoljub Stijepović, Veselin Grbović i Daliborka Pejović.

Bonus video: