Tuponja: Nemamo namjeru dokazivati svoje opozicionarstvo

„Pozitivna, i pored značajnih i evidentnih ideološko-političkih razlika u odnosu na ostale opozicione partije, teži razumijevanju sa ostalim opozicionim subjektima na ostvarenju, vjerujem, zajedničkog cilja – demokratske smjene vlasti“
6 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.12.2014. 12:37h

Pozitivna Crna Gora ne namjerava da dokazuje svoje opozicionarstvo bilo kome, pogotovo onima koji su svoj lični interes i želju za foteljama stavili ispred formiranja prve demokratske vlasti u Podgorici, poručio je generalni sekretar te stranke, Goran Tuponja.

„Demokratska i mirna smjena vlasti mora biti prioritet svih opozicionih stranaka. Istovremeno, partijske interese, koji su svakako legitimni, treba podrediti promjenama koje su od značaja za cjelokupno društvo i državu Crnu Goru“, rekao je Tuponja agenciji MINA.

To je, kako je kazao, jako važno za međusobno razumijevanje opozicionih stranaka i za nužne promjene i smjenu vlasti. „Sve ostalo bi opoziciju udaljilo od cilja i samo ojačalo one koje zapravo hoćemo da smijenimo, a jačanje postojeće vlasti vjerujem nikome nije interes“.

„Pozitivna, i pored značajnih i evidentnih ideološko-političkih razlika u odnosu na ostale opozicione partije, teži razumijevanju sa ostalim opozicionim subjektima na ostvarenju, vjerujem, zajedničkog cilja – demokratske smjene vlasti“, rekao je Tuponja.

On smatra da u tom pravcu treba da se kreću ne samo političke partije, već i ostali učesnici javnog života.

„Od izuzetne je važnosti da svaki građanin bude siguran da smjena vlasti ne izaziva nikakve tektonske poremećaje u društvu, da će biti poštovan Ustav Crne Gore kao i da državnost Crne Gore neće biti dovedena u pitanje“, naveo je Tuponja.

To su, dodao je, osnovni postulati na kojima treba nadograđivati saradnju različitih društvenih činilaca za smjenu vlasti. „Nikakav lični ili partijski interes ne može biti ispred interesa države Crne Gore, a to jesu demokratske i mirne promjene“.

Tuponja, kako je rekao, nije pristalica stare matrice međusobnog medijskog optuživanja u opoziciji, jer to samo i isključivo ide na ruku vladajućoj klasi. „Siguran sam da takav scenario ne snaži i ne vodi „ukrupnjavanju“ ideje demokratske smjene vlasti“.

„Pozitivna, sa druge strane, nema namjeru dokazivati svoje opozicionarstvo nikome, pogotovu ne onima koji su svoj lični interes i želju za foteljama stavili ispred formiranja prve demokratske vlasti u Podgorici. Takođe nećemo suditi o tome da li je neko prava ili kriva opozicija, taj sud ćemo ostaviti građanima“, naveo je on.

Tuponja je kazao da su otvoreni za komunikaciju sa svima koji su za istinsku građansku Crnu Goru, sa vizijom zemlje socijalne pravde u kojoj vladavina prava nema alternativu.

„Takve društvene snage treba da se okupljaju, a ima ih mnogo više nego što se misli i moramo ih dodatno pokrenuti i osnažiti“, poručio je Tuponja.

Bonus video: