Lukšić: Ako ne bude pune saglasnosti sa SDP-om, idemo na vanredne izbore

“U svakoj vladi dolazi do konflikata. Najgore bi bilo kad bi se produžio odnos nerazumijevanja koalicionih partnera oko određenih strateških pitanja i investicija"
35 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Igor Lukšić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.12.2014. 16:20h

Ukoliko oko određenih investicionih pitanja u Crnoj Gori nije moguće postići koalicioni dogovor između Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, bilo bi bolje ići na vanredne parlamentarne izbore, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić na novogodišnjem okupljanju diplomatskog kora u organizaciji Ministarstva.

“U svakoj vladi dolazi do konflikata. Najgore bi bilo kad bi se produžio odnos nerazumijevanja koalicionih partnera oko određenih strateških pitanja i investicija. Bolje je pokušati postići punu saglasnost i onda realizovati program. Ako ne možemo postići puno razumijevanje, onda je bolje ići na vanredne izbore, pa nakon toga imati jasnu političku scenu, formirati Vladu i raditi na realizaciji programa. Nije sporno da li je jedna ili druga koalicija aktuelna u vladi, bitno je da institucije funkcionišu", naglasio je Lukšić.

Potpredsjednik crnogorske Vlade istakao je da će jasniju sliku o svemu imati najkasnije do kraja mjeseca.

“Mislim da ćemo jasniju sliku imati nakon razgovora koalicionih partnera narednih dana", istakao je Lukšić.

Kako je Lukšić kazao, Crna Gora je ove godine značajno napredovala u pristupanju Evropskoj uniji EU i ostvarenju spoljnopolitičkih prioriteta.

"Pretodna godina biće upamćena kao godina značajnih dostignuća u ostvarivanju vanjskopolitičkih prioriteta Crne Gore. Ostvarili smo značajan napredak u pregovorima o pristupanju. Otvoreno je 12 poglavlja pravne tekovine, a izrađeno je čak 11 pregovaračkih pozicija za poglavlja u kojima imamo internu spremnost za otvaranje pregovor ”, ocijenio je Lukšić

Bonus video: