DPS: Očigledno da kod DF ne postoji želja za strateškim razvojem Podgorice

1 komentar(a)
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2014. 17:14h

I posljednji nastupi predstavnika Demokratskog fronta (DF) ubjedljivo potvrđuju da njihova politička ostrašćenost predstavlja ozbiljnu prepreku za objektivno sagledavanje učinaka lokalne vlasti i potreba građana Glavnog grada, ocijenio je Momčilo Vujošević, predsjednik Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada.

"Bez obzira ko personalno vrši i predstavlja lokalnu vlast, učinci za njih ne postoje, iako ih u Glavnom gradu čekaju demanti gotovo na svakom koraku. U nedostatku ideja i konstruktivnog pristupa viziji razvoja Podgorice oni koriste svaku priliku koja im se ukaže da na neadekvatan način i bez potrebne doze političke kulture govore o učincima nove gradske uprave koja od građana svakodnevno dobija pohvale i pozitivne ocjene", istakao je Vujošević.

On je dodao da je jedna od ideja nove lokalne uprave i da kroz otvoren i konstruktivan dijalog sa predstavicima svih političkih partija u lokalnom parlamentu pronađe najbolja rješenja od kojih će koristi imati svi građani Podgorice.

"Ukoliko ostrašćenost zbog stalnih izbornih poraza i političko sljepilo i dalje budu osnovne karakteristike dijela opozicije, onda saradnja sa njima neće biti moguća. Stoga će gradska uprava i dalje raditi na rješavanju problema svih građana Podgorice, a opozicija u tom slučaju može samo da nastavi neargumentovano i bez osnova da kritikuje. Površnim čitanjem Izvještaja o Strateškom planu razvoja Podgorice 2012. do 2017. godine predstavnici DF-a su došli do paušalnih ocjena koje su netačnim interpretiranjem iznijeli u javnost, jer bi se u suprotnom uvjerili da je u kontekstu složenih ekonomskih prilika gradska vlast uspjela da realizuje, ili pak da započne realizaciju značajnog broja projekata u 2013. godini", rekao je Vujošević.

Po njegovim riječima, oni pri tom takođe zaboravljaju da Strateški plan tretira razvoj Glavnog grada u petogodišnjem periodu, a sada se nalazimo na polovini tog perioda, kada se razmatra tek drugi izvještaj i kada tek predstoji realizacija značajnih projekata u predviđenom vremenskom roku.

"Ipak, očigledno je da kod predstavnika DF-a ne postoji želja za strateškim razvojem Podgorice jer su oni to nebrojeno puta do sada pokazali, već samo koriste još jednu priliku da na njima svojstven, politički prizeman i neartikulisan način, govore o predstavnicima gradske uprave. Ne čude kritike ni ovakav način javnog obraćanja predstavnika DF-a, jer je to sve samo još jedan u nizu izliva frustracija za ono što ih najviše boli i opterećuje i što nikako ne mogu da promijene, a to je što su predstavnici gradske uprave rado viđeni gosti na svim mjestima, što im građani vjeruju, što svakodnevno posvećeno i odgovorno rade na rješavanju problema građana, a o autoritetu vječitih gubitnika najbolje govore njihovi dosadašnji izborni rezultati", zaključio je Vujošević

Bonus video: