Jasavić: Radna grupa Administrativnog odbora nije utvrđivala metodologiju za imenovanje dva člana savjeta AEM

Po njenim riječima na 46. Sjednici Administativnog Odbora, održanoj 1. decembra, poslanici su shodno svojim ovlašćenjima, a u skladu sa Zakonom o Elektronskim medijima utvrdili listu kandidata
2 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Vesko Belojević
Azra Jasavić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.12.2014. 14:26h

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić obavještava Koaliciju NVO da Radna grupa Administrativnog odbora nije utvrđivala nikakvu metodologiju za imenovanje dva člana savjeta Agencije za Elektronske medije (AEM), jer joj to nije bio zadatak.

"Podsjećamo da je zadatak Radne grupe bio da ,"izvrši uvid u dostavljene prijave sa dokumentacijom ovlašćenih predlagača, a u cilju utvrđivanja potpunih i blagovremenih kandidata za imenovanje dva člana savjeta Agencije za Elektronske medije, i o istom izvijeste Administrativni odbor na narednoj sjednici'' što se da zaključiti iz zapisnika Administrativnog odbora od osmog oktobra,što je Radna grupa i učinila. Naime, na 42. Sjednici Administrativnog odbora , Radna grupa je Administrativnom odboru dostavila tabelarni prikaz svih prijavljenih kandidata, pozivajući sve članove odbora da se upoznaju sa sadržinom priložene dokumentacije,a da nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju Odbor utvrdi listu kandidata za članove Savjeta Agencije", istakla je Jasavić.

Po njenim riječima na 46. Sjednici Administativnog Odbora, održanoj 1. decembra, poslanici su shodno svojim ovlašćenjima, a u skladu sa Zakonom o Elektronskim medijima utvrdili listu kandidata.

"Napominjem da na toj sjednici Administrativnog odbora nijesam bila prisutna, jer sam kao član POSP-a bila na sjednici tog Odbora, zbog čega nijesam mogla učestvovati u utvrđivanju liste za imenovanje dva člana savjeta AEM", kazala je Jasavić.

Bonus video: