DROBNIČ MU ČESTITAO REIZBOR

Milić izrazio uvjerenje da se neće desiti zamor od proširenja EU

Milić je upoznao Drobniča sa zaključcima, koje je predložio u susret usvajanja Izvještaja o realizaciji Strategije regionalnog razvoja Crne Gore, a o kojima će se raspravljati i odlučivati tokom ovonedjeljnog zasijedanja Parlamenta
78 pregleda 4 komentar(a)
Srđan Milić, Mitja Drobnič, Foto: SNP
Srđan Milić, Mitja Drobnič, Foto: SNP
Ažurirano: 08.12.2014. 15:31h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Srđan Milić razgovarao je danas u Podgorici, sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Mitjom Drobničem.

"Na početku sastanka ambasador Drobnič čestitao je reizbor Miliću na funkciju predsjednika SNP, uz očekivanje da će SNP i dalje biti značajan subjekt na političkoj sceni Crne Gore, koji će i u budućem periodu dati svoj konstruktivni doprinos u procesu evropskih integracija i ukupnoj demokratizaciji zemlje. Tokom susreta sagovornici su razmijenili mišljenje o narednim planovima SNP u odnosu na aktivnosti Kluba poslanika u procesu zaštite prava radnika sa sjevera Crne Gore, koji se već nekoliko puta okupljaju tražeći ispunjavanje svojih egzistencijalnih zahtjeva.U tom smislu, predsjednik Milić je naglasio da će SNP, kao i uvijek do sada kada su radnici koji su ostali bez posla u pitanju, učiniti sve kako bi im bilo omogućeno da ostvare život dostojan čovjeka", navodi se u saopštenju SNP.

Dodaje se da je Milić upoznao Drobniča sa zaključcima, koje je predložio u susret usvajanja Izvještaja o realizaciji Strategije regionalnog razvoja Crne Gore, a o kojima će se raspravljati i odlučivati tokom ovonedjeljnog zasijedanja Parlamenta.

"Drobnič i Milić su razgovarali i o politici nedavno izabranog sastava Evropske komisije, u procesu proširenja zemalja jugoistočne Evrope u EU. Milić je izrazio uvjerenje da se neće desiti zamor od proširenja EU, nego će se složeni proces pregovora sa zemljama kandidatima sa zapadnog Balkana nastaviti i tokom mandata nove Komisije, a proces reformi na svim nivoima donijeti tražene i vidljive rezultate. Ukazano je na značaj nedavno usvojene Deklaracije POSP-a i preporuka u ovogodišnjem Izvještaju o napretku", piše u saopštenju.

Tokom današnjeg susreta Drobnič i Milić su takođe razmijenili mišljenja i o pitanjima izgradnje deponije u Rujištu, stanju na Univerzitetu Crne Gore, mirnom rješavanju situacije u Sindikatu koja se sve više komplikuje.