"Vlast u Nikšiću nastala na političkoj korupciji, zato ne obilježava 9. decembar"

Aktuelna vlast u Nikšiću nastala je na političkoj korupciji, kada je režim oličen u DPS-u i SDP-u kupovinom odbornika prekrojio izbornu volju građana Nikšića. Zahvaljujući korupciji, prekrojena je izborna volja”, navodi Karadžić u saopštenju za javnost
90 pregleda 6 komentar(a)
Radoje Karadžić, Foto: Svetlana Mandić
Radoje Karadžić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.12.2014. 12:57h

Radoje Karadžić, odbornik DF-a iz Pokreta za promjene u SO Nikšić, smatra da postoji razlozi zašto se 9. decembar, Međunarodni dan borbe protiv korupcije, u gradu pod Trebjesom neće obilježiti organizovanjem panel diskusija, okruglih stolova ili tribina.

„Aktuelna vlast u Nikšiću nastala je na političkoj korupciji, kada je režim oličen u DPS-u i SDP-u kupovinom odbornika prekrojio izbornu volju građana Nikšića. Zahvaljujući korupciji, prekrojena je izborna volja”, navodi Karadžić u saopštenju za javnost.

Nastavak pomenutih aktivnosti, smatra on, je podatak da je u 2012, u godini izbora, u organima lokalne uprave i u javnim ustanovama „nezakonito zaposleno, prvo na određeno pa zatim na neodređeno preko 200 partijskih vojnika, koji građane Nikšića koštaju samo za plate godišnje preko 1,4 miliona eura“.

“U dosadašnjem periodu isti bez sistematizacije i dalje egzistiraju, a aktuelna vlast i dalje upošljava partijski podobne, tako da umjesto da se ide ka racionalizaciji troškova, svjedoci smo da se bespotrebni troškovi dodatno uvećavaju. Reakcije nadležnih državnih organa još nema, što sve govori o isprepletanosti i nepotizmu, koje ima koruptivni karakter”, tvrdi Karadžić.

Članovi DF-a i Pokreta za promjene, navodi se u saopštenju, vjeruju da će brzo doći vrijeme da nadležni organi ispitaju rad organa lokalne uprave kako u prošlom, tako i sadašnjem vremenu, kao i da će doći vrijeme da se korupcija u svim oblicima sankcioniše na zakonski valjan način.

„Preduslov za istinski preobražaj u borbi protiv korupcije je smjena odnarođenog režima kao i nulti odnos prema korupciji i nepotizmu, pod kojim danas ječe građani Nikšića i Crne Gore“, poručuje Karadžić i ističe da će Demokratski front i u narednom periodu ukazivati na korupciju, kao „bolest modernog doba koja je ukorijenjena u aktuelnoj vlasti“.

„Kao lijek za ovu bolest Demokratski front, a time i Pokret za promjene, boriće se svim bićem i svim dozvoljenim sredstvima, a to podrazumijeva podnošenje krivičnih prijava i ukazivanje na ove društvene devijacije“, stoji u Karadžićevom saopštenju uz poruku da će, kada oni preuzmu vlast, Međunarodni dan borbe protiv korupcije, proslavljati sa građanima, dok će „onima kojima je korupcija omogućila bogaćenje na grbači građana omogućiti da uživaju u komforu negdje na sredini između Podgorice i Danilovgrada,“ aluidirajući na spuški zatvor.

Bonus video: