Sa zadovoljstvom isčekujemo nalaze istrage o kupovini ličnih karata

Čelnici Udruženja građana Izbor juče su saopštili da su dvojica mještana Herceg Novog od kojih je jedan maloljetnik, proteklih dana nudili novac građanima da ne izađu na lokalne izbore zakazane za 14. decembar
315 pregleda 50 komentar(a)
Slavko Vavić, Foto: DPS Herceg Novi
Slavko Vavić, Foto: DPS Herceg Novi
Ažurirano: 07.12.2014. 11:38h

Kandidat za odbornika liste DPS "Da pobijedi Herceg Novi – Milo Đukanović", Slavko Vavić, kazao je da ta partija "sa nestrpljenjem očekuje rezultate istrage o najnovijem slučaju kupovine ličnih karata u tom gradu.

"Vjerujemo da će nadležni državni organi, tužilaštvo i policija prije svega, u što kraćem roku otkriti sve detalje ovog događaja, te da će time biti stavljena tačka na mnoge pokušaje prikrivanja i prebacivanja odgovornosti na druge. Otkrivanjem pune istine o ovom događaju konačno će, sa jedine relevantne adrese građanima Herceg Novog, biti saopšteno ko stoji iza svih koruptivnih radnji u njihovom gradu, bilo da je riječ o političkoj ili nekoj drugoj korupciji. Još jednom naglašavamo – biće nam ogromno zadovoljstvo da čujemo do kakvih je saznanja došla istraga", rekao je on.

Čelnici Udruženja građana Izbor juče su saopštili da su dvojica mještana Herceg Novog od kojih je jedan maloljetnik, proteklih dana nudili novac građanima da ne izađu na lokalne izbore zakazane za 14. decembar.

Novinarima su na uvid data dva audio snimka gdje jedno lice nudi novac za kupovinu ličnih karata.

"Ilija Šapić i maloljetni N.S. sa Poda u ime Izbora nudili su između 30 i 50 eura za lične karte. Obašnjavali su da će lične karte vratiti 15. decembra nakon izbora i da će tada biti i isplaćeni", kazao je Dušan Radović Krušo nosilac izborne liste Udruženja građana Izbor, oštro demantujući da oni stoje iza te nečasne akcije.

Uvjereni su da je to perfidan način napada na ljude iz Izbora.

Na konferenciji za novinare Udruženja građana Izbor je saopšteno da je prije 15-tak dana i u Srednjoj mješovitoj školi Ivan Goran Kovačić, đacima i zaposlenima nuđeno da prodaju lične karte uz obrazloženje da će im Izbor u zamjenu dati novac.

Nikola Nikša Gojković kandidat za odbornika Izbora je ustvrdio da mu je kao "čovjeku i Novljaninu nepojmljivo da se to dešava u Herceg Novom i da ga to vrijeđa i ponižava kao čovjeka", ali da ga najviše boli "zloupotreba dva mlada čovjeka".

Pozvao je nadležne da pravovremeno reaguju na ove i slične događaje.

Bonus video: