DPS i SDP bez rješenja za sporne tačke

Gvozdenović pred vrhom dvije partije prezentovao i detalje o prodaji Kraljične plaže. Vujanović izrazio revolt zbog izjave Krivokapića da treba da položi račune zbog KAP-a
17 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.12.2014. 07:25h

Čelnici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) dogovorili su sinoć da nastave razgovore o četiri prioritetne oblasti kojima Vlada treba da se bavi do kraja mandata, ali nisu postigli dogovor oko spornih pitanja u turizmu što je bila sinoćna tema, saznaju “Vijesti”.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović na šestočasovnom sastanku prezentovao je socijaldemokratama planove i dosadašnji postupak sklapanja ugovora za Kraljičinu plažu u sklopu strateških pravaca razvoja turizma, rekao je jedan od učesnika sastanka.

"Ništa nijesmo zaključivali ni presijecali", rekao je sagovornik “Vijesti”.

SDP se protivi da se zemljište između Bara i Budve proda arapskoj Royal grupi po 50 eura za kvadrat, ali i da oni "ne budu država u državi", kada izgrade taj rizort.

Rifat Rastoder

Narednih dana trebalo bi da se nastave ekspertski razgovori o pravnim finesama iz tog ugovora, a u sinoćnom sastavu nastaviće se razgovori o energetici, saobraćaju i regionalnom razvoju.

Cilj je da se postigne politički dogovor i sklopi aneks koalicionog sporazuma.

Sporna pitanja su i produženje ugovora o zakupu Svetog Stefana i Miločera, kao i sudbina Aerodroma Crne Gore, čijoj se privatizaciji protivi SDP.

Sinoćnjem sastanku u Staroj zgradi Vlade prisustvovali su lideri partija Krivokapić i Milo Đukanović, te predsjednik Filip Vujanović.

Na sastanku su bili i funkcioneri SDP-a Raško Konjević, Ivan Brajović, Vujica Lazović, Damir Šehović i Rifat Rastoder, dok su ispred DPS-a prisustvovali i Igor Lukšić, Milutin Simović i Tarzan Milošević.

Jedan od učesnika sastanka kazao je “Vijestima” da je Vujanović sinoć “bio revoltiran” zbog izjave Krivokapića da predjsednik treba da položi račune zbog KAP-a, ali da “u principu” nije bilo oštrih tonova.

Bonus video: