Udruženja građana Izbor: Kupuju lične karte u naše ime

Na konferenciji za novinare Udruženja građana Izbor je saopšteno da je prije 15-tak dana i u Srednjoj mješovitoj školi Ivan Goran Kovačić, đacima i zaposlenima nuđeno da prodaju lične karte uz obrazloženje da će im Izbor u zamjenu dati novac
101 pregleda 2 komentar(a)
Dušan Radović, Nikola Gojkovića, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović, Nikola Gojkovića, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.12.2014. 16:07h

Čelnici Udruženja građana Izbor su saopštili da su dvojica mještana Herceg Novog od kojih je jedan maloljetnik, proteklih dana nudili novac građanima da ne izađu na lokalne izbore zakazane za 14. decembar.

Novinarima su na uvid data dva audio snimka gdje jedno lice nudi novac za kupovinu ličnih karata.

"Ilija Šapić i maloljetni N.S. sa Poda u ime Izbora nudili su između 30 i 50 eura za lične karte. Obašnjavali su da će lične karte vratiti 15. decembra nakon izbora i da će tada biti i isplaćeni", kazao je Dušan Radović Krušo nosilac izborne liste Udruženja građana Izbor, oštro demantujući da oni stoje iza te nečasne akcije.

Uvjereni su da je to perfidan način napada na ljude iz Izbora. Na konferenciji za novinare Udruženja građana Izbor je saopšteno da je prije 15-tak dana i u Srednjoj mješovitoj školi Ivan Goran Kovačić, đacima i zaposlenima nuđeno da prodaju lične karte uz obrazloženje da će im Izbor u zamjenu dati novac.

"To se protivi našim ljudskim i političkim uvjerenjima. Sav materijal do koga smo došli daćemo nadležnim organima - policiji i tužilaštvu", kazao je Radović.

Nikola Nikša Gojković kandidat za odbornika Izbora je ustvrdio da mu je kao "čovjeku i Novljaninu nepojmljivo da se to dešava u Herceg Novom i da ga to vrijeđa i ponižava kao čovjeka", ali da ga najviše boli "zloupotreba dva mlada čovjeka".

Pozvao je nadležne da pravovremeno reaguju na ove i slične događaje.

Gojković je podsjetio da su uoči raspisivanja izbora u Herceg Novom svim učesnicima ponudili da potpišu Deklaraciju o fer izborima u kojoj se između ostalog navodi da ne "smije biti kupovine ličnih karata", ali da osim Izbora to niko nije potpisao.

U Izbora kažu da imaju čvrsta saznanja "iz čije kuhinje dolazi napad na njih", ali da će nadležnim organima ostaviti da rade njihov posao.

"Ako ima pravne države i pravde, krivci, prije svega nalogodavci, se moraju pronaći i adekvatno kazniti“, zaključio je Gojković.

Ilija Šapić je u telefonskom razgovoru demantovao da ima bilo kakve veze sa kupovinom ličnih karata.

Bonus video: