Gojković siguran u pobjedu: Prioritet reforma lokalne uprave

Pored reforme lokalne uprave, među prioritetima koalicije je raskidanje ugovora sa Atlas grupom za Vojnu bolnicu u Herceg Novom i osnivanje bolnice moderno opremljene sa magnetnom rezonancom u sistemu javnog zdravlja u saradnji sa Ministarstvom, kao i oslobađanje plaćanja trajekta za građane Tivta i Herceg Novog i realizacija projekta zaobilaznice
8 komentar(a)
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.12.2014. 12:01h

Koalicija Socijalističke narodne partije (SNP), Demokratskog fronta (DF) i Narodne stranke (NS) siguna je u pobjedu na lokalnim izborima u Herceg Novom, rekao je nosilac te liste, Obrad Gojković, navodeći da će im priorotet biti reforma lokalne uprave.

Vanredni lokalni izbori u Herceg Novom biće održani 14. decembra, a raspisani su u septembru nakon višemjesečne krize vlasti, koja je počela istekom mandata predsjedniku opštine Dejanu Mandiću.

Gojković, koji je bio i kandidat za predsjednika opštine, kazao je agenciji MINA da je na ovim izborima pobjeda koalicije na čijem je čelu sigurna.

“Na našim promotivnim skupovima vidimo da je koalicija stvorila jednu sinergiju na političkoj sceni u Herceg Novom i pobjeda koalicije je sigurna”, poručio je on.

Prema riječima Gojkovića, prioritet koalicije je reforma lokalne uprave, kao i “rušenje steretiopa da je administarcija vlast, jer ona mora biti servis građana”.

On je rekao da je saradnja sa državom bitan segment programa koalicije.

Pored reforme lokalne uprave, među prioritetima koalicije je raskidanje ugovora sa Atlas grupom za Vojnu bolnicu u Herceg Novom i osnivanje bolnice moderno opremljene sa magnetnom rezonancom u sistemu javnog zdravlja u saradnji sa Ministarstvom, kao i oslobađanje plaćanja trajekta za građane Tivta i Herceg Novog i realizacija projekta zaobilaznice.

Takođe, kako je naveo Gojković, planiraju početak pregovora sa koncesionarom puta Petijevići-Meljine o otkupu koncesije i ukidanju naplate putarine na toj saobaćanici.

“Ti i mnogi drugi projekti su ono što smo sigurni da možemo realizovati u narednom periodu”, rekao je on.

Komentarišući sukob koji je u lokalnom SNP-u nastao nakon isteka mandata dotašnjeg predsjednika i njegovom kandidaturom za tu funkciju, Gojković je poručio da se ne radi o konfliktu u SNP-u, već o političkoj korupciji.

To je, kako je naveo, rezultat političke korupcije koju sprovodi Demokratska partija socijalista (DPS) i predstavlja nastavak afere Snimak.

“Poslije našeg pokušaja da reformišemo lokalnu upravu, oni su prišli korupciji prema dijelu administracije u Herceg Novom kojoj je bio prioritet lični interes“, objasnio je Gojković.

On je ocijenio da se taj konflikt neće odraziti na rezultat izbora.

Prema njegovim riječima, DPS je i svojim aktivnostima u Skupštini Crne Gore zanemario interese građana Herceg Novog. “Na svim tačkama koje su važne za građane Herceg Novog DPS je glasala protiv”.

Gojković je objasnio da je DPS sprovela korupciju sa pojedincima izvršne vlasti, “i mi smo zbog toga vratili mandate građanima”.

“Nastavljamo izborni program i dalje reforme lokalne uprave, a upravo najslabije karike u lokalnoj upravi su bili ti koji su učćestvovali u korpuciji”, poručio je Gojković.

On je objasnio da je DPS stupila u koaliciju sa onima koje je najviše kritikovala, i da to pokazuje samo o kakvom se političkom moralu i ciljevima radi.

Gojković je poručio da moraju biti odgovorni prema građanima bez obzira na cijenu. “Broj birača nije naš jedini prioritet. Naš prioritet je prije svega opšte dobro i perspiktiva razvoja grada”.

On je rekao da Koalicija neće pogaziti princip koji su još 2012. obećali građanima, a to je da nikako neće sklapati koaliciju sa DPS-om.

“DPS je koruptivna mašinerija na državnom i lokalnom nivou, i bilo kakav aranžman sa tom partijom ne može donijeti ništa dobro za Herceg Novi”, rekao je Gojković, poručujući da ta stranka sada igra taktikom formiranja malih partija koje kao trojanske konje ubacuje na političku scenu Herceg Novog.

Bonus video: