Savjet za odbranu predložio slanje 20 pripadnika Vojske u misiju u Avganistanu

Savjet je donio odluku o postavljenju admirala Dragana Samardžića za načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, u skladu sa novom organizacijsko – formacijskom strukturom Vojske
5 komentar(a)
Milica Pejanović-Đurišić, Dragan Samardžić, Foto: Boris Pejović
Milica Pejanović-Đurišić, Dragan Samardžić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2014. 15:17h

Savjet za odbranu i bezbjednost utvrdio je Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u misiju "Resolute Support" – ("Odlučna podrška") u Avganistanu, koji će podnijeti Skupštini Crne Gore na razmatranje po skraćenom postupku.

"Predlogom odluke je predviđeno da se u ovu misiju uputi do 20 pripadnika Vojske Crne Gore, uz mogućnost rotacije, što predstavlja smanjenje za 25 pripadnika u odnosu na broj koji je bio predviđen za angažovanje u misiji ISAF u Avganistanu. Misija je neborbenog karaktera, sa zadatkom da obučava, savjetuje i pomaže nacionalnim institucijama i vojsci Avganistana", navodi se u saopštenju kabineta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Sjednici, kojom je predsjedavao Vujanović, prisustvovali su članovi Savjeta predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i premijer Milo Đukanović.

Sjednici su po pozivu prisustvovali ministar odbrane Milica Pejanović – Đurišić i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić.

Savjet je donio odluku o postavljenju admirala Dragana Samardžića za načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, u skladu sa novom organizacijsko – formacijskom strukturom Vojske.

Bonus video: