Izbor: Privatizacije instituta i brodogradilišta nisu dobro rješenje

Priče o raskidanju ugovora sa kupcem bolnice Meljine i o gradnji nove bolnice, koje su u predizbornoj kampanji plasirali njihovi politički oponenti smatraju nerealnim i jeftinim političkim trikovima
2 komentar(a)
Udruženje građana Izbor, Foto: Slavica Kosić
Udruženje građana Izbor, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.12.2014. 19:45h

U udruženju građana IZBOR smatraju da privatizacija Instituta dr Simo Milošević Igalo nije dobro rješenje, jer kako je kazala dr Tamara Vujović, Vlada ne prepoznaje značaj i mogućnosti zdravstvenog turizma i u pregovorima sa konzorcijumom ne insistira na očuvanju osnovne djelatnosti Instituta .

“Pitamo se ko su ti ljudi koji su namjerili da kupe Institut. Ad hoc stvoreni konzorcijum. Tako nešto bi mogli i mi da uradimo, udružimo se, tražimo investitore i preprodamo”, kazala je dr Tamara Vujović kandidatkinja za odbornicu na današnjoj konferenciji za novinare.

Ni privatizacija Brodogradilišta Bijela nije najbolje rješenje, a o budućoj namjeni Brodogradilišta trebalo bi da odluče građani Bijele i Herceg Novog, smatra privrednik Nikša Gojković. “Institut Igalo i Jadransko brodogradilište Bijela su ono što hercegnovsku privredu održava u životu.

Zato bi njihova prodaja dovela u pitanje egzistenciju oko 1.200 Novljana, zbog čega presudan treba da bude glas građana, istakao je Gojković.

Priče o raskidanju ugovora sa kupcem bolnice Meljine i o gradnji nove bolnice, koje su u predizbornoj kampanji plasirali njihovi politički oponenti smatraju nerealnim i jeftinim političkim trikovima.

U IZBORU su uvjereni u uspjeh na izborima zakazanim za 14 decembar. “Mi očekujemo i apsolutni uspjeh Izbora 14. decembra na Izborima. Kako sad pokazuju ta istraživanja mi smo blizu tog rezultata koji je potreban da formiramo apsolutnu odgovornost”, uvjeren je Dušan Radović Krušo, nosilac liste .

Bonus video: