DPS: Baroso poznaje naše učinke, a Lekić se duri kao tinejdžer

Lider Demokratskog fronta (DF), Miodrag Lekić, ocijenio je da Baroso, najavljenom posjetom Podgorici, rizikuje ličnu kompromitaciju i šteti ugledu Evropske unije (EU)
12 komentar(a)
Žoze Manuel Baroso, Foto: Beta/AP
Žoze Manuel Baroso, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.12.2014. 19:26h

Bivši predsjednik Evropske komisije (EK), Žoze Manuel Baroso, poznaje sve učinke crnogorske vlasti u procesu evroatlantskih integracija, i njegova posjeta ima prijateljski motiv i ohrabrujući ton, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Lider Demokratskog fronta (DF), Miodrag Lekić, ocijenio je da Baroso, najavljenom posjetom Podgorici, rizikuje ličnu kompromitaciju i šteti ugledu Evropske unije (EU).

U reagovanju DPS-a navodi se da je poluvjekovno ulaganje više država u Lekićevo diplomatsko obrazovanje i karijeru „očigledno jedna od najpromašenijih investicija u istoriji politike“.

„Vječiti gubitnički kandidat DF-a za sve funkcije i nosilac izmišljene profesorske titule, tokom višedecenijskog bavljenja diplomatijom nije savladao ni njene osnovne lekcije, pa zato uvijek iznova sebe dovodi u neugodne pozicije konfrontacije sa međunarodnim zvaničnicima“, naveli su iz te partije.

Tako se, kako su kazali, i uoči sjutrašnje posjete Baroza Crnoj Gori, Lekić duri poput nezadovoljnog tinejdžera, što nikako ne priliči njegovim godinama.

Iz DPS-a su kazali da razumiju nezadovoljstvo „Miloševićevog i Koštuničinog ambasadora, sigurno nije lako toliko dugo biti u gubitničkoj poziciji“.

„S obzirom na to koliko vremena osvjedočeni borac protiv nezavisne države i njenih interesa provodi u Crnoj Gori, i koliko je o realnom stanju informisan, apsolutno smo sigurni da Barozo mnogo bolje poznaje sve učinke crnogorske vlasti u procesu evroatlantskih integracija i da njegova posjeta, kao i svi njegovi dosadašnji susreti sa predsjednikom Vlade (Milom) Đukanovićem, imaju prijateljski motiv i ohrabrujući ton“, naveodi se u reagovanju DPS-a.

Prema njihovim riječima, jedino logično objašnjenje za ovakvo Lekićevo obraćanje Barozu bilo bi da su (Nebojša) Medojević i (Koča) Pavlović opet potpisali saopštenje njegovim imenom, bez njegovog znanja.

Bonus video: