Marić: Grad su vodili stranački šefovi

On očekuje da Novska lista, koja je imala jednog odbornika u lokalnom parlaentu, na izborima 14. decembra poboljša rezultat. Marić očekuje da Novska lista postane dio vlasti u Herceg Novom
381 pregleda 0 komentar(a)
Savo Marić
Savo Marić
Ažurirano: 04.12.2014. 17:49h

Nosilac Novske liste dr Savo Marić optužio je bivšu vlast u Herceg Novom da je u vođenju lokalne uprave bila lojalnija stranačkim centralama nego građanima. On bivšoj vlasti zamjera, kako je kazao, nedomaćinski odnos prema gradu.

“Umjesto da Novi kao opozicioni grad bude primjer dobrog upravljanja ostatku države, dosadašnja vlast je upala u istu kolotečinu stranačkog zapošljavanja, unutarpartijskih i unutarkoalicionih previranja i zanemarivanja javnog interesa, kao što to radi i režim”, kazao je on, navodeći da su novskom političkom scenom vladali lični interesi uskog kruga ljudi. “Rame uz rame sa ovim ide i podanički odnos prema Vladi, bez čvrstog stava prema dobrobiti Herceg Novog”.

On očekuje da Novska lista, koja je imala jednog odbornika u lokalnom parlaentu, na izborima 14. decembra poboljša rezultat. Marić očekuje da Novska lista postane dio vlasti u Herceg Novom.

Lista koju predvodi, kako je kazao, insistiraće na reformi lokalne samouprave i turističke organizacije zasnovanoj na racionalizaciji i profesionalizaciji kadrova.

“Bili bismo korektivni faktor vlasti. Kako je to rekla jedna od naših kandidatkinja za odbornika, ne dozvoljavamo da nas politika mijenja, već mi mijenjamo politiku u Novom”, rekao je on.

Marić je kazao da u Novskoj listi ne razmišljaju o konkretnim postizbornim koalicijama. On je kazao da je samo za principijelne saveze.

“Nije pitanje sa kim bismo mi u koaliciju, već ko je spreman da se beskompromisno i u potpunosti posveti interesu građana, bez straha od stranačkih vezira iz Podgorice. Bez takvog odnosa niko neće imati podršku naše liste. Jedno je sigurno, u koaliciju sigurno nećemo sa kriminalom, mešetarenjem i korupcijom”, kazao je Marić.

Bonus video: