Tuponja: Pozitivna za mirne promjene

Ranije je Nova predložila konkretne akcije i organizovanje protesta protiv vlasti, a lider te partije Andrija Mandić kazao je da se u Skupštini ne može ništa značajnije promijeniti, pa je, kako smatra, opozicija prvopozvana da pokuša i protestima da zaštititi interese građana
21 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Goran Tuponja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2014. 18:30h

Postoji više modaliteta opozicione borbe, a Pozitivna Crna Gora se zalaže za mirne i demokratske promjene, poručio je član Predsjedništva te partije Goran Tuponja, komentarišući mogućnost vaninstitucionalnog djelovanja opozicionih partija.

Ranije je Nova srpska demokratija predložila konkretne akcije i organizovanje protesta protiv vlasti, a lider te partije Andrija Mandić kazao je da se u Skupštini ne može ništa značajnije promijeniti, pa je, kako smatra, opozicija prvopozvana da pokuša i protestima da zaštititi interese građana.

Tuponja je kazao da na temu vaninstitucinalnog djelovanja opozicionih partija nije postojala nikakva međustranačka komunikacija, „tako da nismo ni razmišljali o tome“.

U toj partiji su, kako je naveo, trenutno posvećeni razvoju stranačke infrastrukture i direktnoj komunikaciji sa građanima.

„Naravno, radi se o legitimnom političkom obliku borbe i pokušaju ostvarenja političkih interesa Nove srpske demokratije. Uz dužno uvažavanje naših opozicionih kolega moram podsjetiti da se bitno razlikujemo, kako ideološko-politički, tako i po načinu borbe za ostvarenje političkih ciljeva“, rekao je Tuponja.

Prema njegovim riječima, mirne i demokratske promjene za koje se zalaže Pozitivna moraju da budu sprovedene na način da garantuju dovršetak evroatlanskog puta, borbu za vladavinu prava i društvo socijalne pravde.

„Postoji više modaliteta opozicione borbe i jasno je da se unutar opozicije značajno razlikujemo kako doći do promjene vlasti“, poručio je Tuponja.

Bonus video: