DPS Berane: Nepotističko zapošljavanje u lokalnoj upravi, nesposobnost da se riješi pitanje otpada

76 pregleda 6 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Opština Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.12.2014. 11:09h

Iz Opštinskog odbora DPS Berane saopštili su da posljednji medijski nastupi glasnogovornika beranske vladajuće Koalicije "Zdravo Berane", koji se odnose na vrijeme i događanja kada je lokalnu vlast u Beranama vršila Koalicija DPS-SDP, imaju za cilj da građane vrate u prethodne godine i da ih tako "odvoje" od akutelnih dešavanja i saznanja da se bliži kraj kalendarske 2014. godine.

"Godina na isteku i te kako mora da izazove nemir u redovima ove, danas veoma nestabilne i najmanje "zdrave" koalicije, jer njeni čelnici ne mogu da se pomire sa činjenicom da je građanima koji su ih podržali, još prije nekoliko mjeseci postalo jasno kome su povjerili svoj glas, kao i da već prolazi značajan period njihovog mandata tokom kojeg nijesu uspjeli da riješe neka od osnovnih pitanja koja su bila istaknuta u predizbornoj kampanji", navodi se u saopštenju DPS.

Dodali su da je prepoznatljivo nepotističko zapošljavanje u organima lokalne samouprave, zatim nesposobnost da se riješi pitanje deponovanja otpada, zahvaljajući čemu danas kako kažu imaju deponiju – skoro, pa u samom centru grada, te da su to samo neke od pojava koje karakterišu vladajuću koaliciju u Beranama, a koje su nekada bile označene kao ključni problemi koje će vlast da riješi.

"Građani Berana moraju da znaju i da partijske "dugove" ovi "osvjedočeni" borci za vladavinu prava vraćaju tako što zaposlenje u opštinskim organima, između ostalih, ponovo nalaze oni koji su iz te iste institucije otišli prije određenog vremenskog perioda uz vrlo visoku otpremninu, kroz program tehnološkog viška. Zato pregruba retorika programiranih glasnogovornika koja vidno oslikava stanje u kome se trenutno nalaze, ima zadatak da ove činjenice i još mnogo drugoga što karakteriše funkcionisanje aktuelne lokalne vlasti, prikrije od građana manipulišući događajima koji su se dešavali dok je lokalnu vlast vršila Koalicija DPS-SDP", kazali su iz DPS.

Po njihovim riječima svi treba "da se vrate" u vrijeme poslije 2006. godine - u vrijeme kada je ovaj grad počeo da živi jednim drugim životom, kada je počeo da mijenja svoj izgled kroz realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata, u vrijeme kada u opštinskim organima nije sprovođeno protjerivanje neistomišljenika, kao što se to dešava u ovom trenutku, dakle, u vrijeme kada je čovjek bio ključna vrijednost koju su isticali u prvi plan.

"Rezultati koje smo ostvarivali u kontinuitetu upućivali su nas da vjerujemo da je to bilo pravo ulaganje i pravi put kojim smo trebali da idemo kako bi naše Berane doveli do nivoa razvijenih lokalnih sredina. Preko 7700 glasova na posljednjim lokalnim izborima i 17 od 35 mandata u lokalnom parlamentu, jasna su potvrda da će vrijeme "zdrave koalicije" veoma brzo da prođe i da će političke partije koje su njeni konstituenti zauzeti opozicione klupe, pozicije koje im prirodno pripadaju i gdje jedino mogu dobro da funkcionišu – bez odgovornosti, bez poštovanja i uvažavanja, i bez sposobnosti da urade bilo šta dobro i prosperitetno", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: