Bojanić: Podržavam ideju o zajedničkom djelovanju opozicije

"Ono o čemu treba da razgovaramo je – kako i u kojoj formi. Pretpostavljam da svi imamo iste ciljeve, ali da vidimo kojim sredstvima bi borba protiv ove vlasti bila najefikasnija", kazao je on
17 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Mladen Bojanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2014. 12:33h

Zajedničko djelovanje opozicije svakako je potrebno Crnoj Gori, ali prethodno treba definisati kako i u kojoj formi bi se to realizovalo, ocijenio je nezavisni poslanik Mladen Bojanić.

Funkcioner Demokratskog fronta, Goran Danilović, kazao je juče da je ujedinjena opozicija na državnom nivou, predvođena tim savezom i njegovim liderom Miodragom Lekićem, posljednja nada za Crnu Goru.

Bojanić je agenciji MINA rekao da je saglasan sa tim da Crnoj Gori treba zajedničko djelovanje opozicije.

"Ono o čemu treba da razgovaramo je – kako i u kojoj formi. Pretpostavljam da svi imamo iste ciljeve, ali da vidimo kojim sredstvima bi borba protiv ove vlasti bila najefikasnija", kazao je on.

Prema njegovim riječima, rano je govoriti o liderima.

"Naravno da bi Lekiću, kao lideru najveće opozicione grupacije, po prirodi stvari trebalo da pripadne liderstvo i u toj zajedničkoj borbi opozicije, ali sam ja iz razgovora sa njim shvatio da niko ne insistira da on zauzme to mjesto, pa ni on sam", naveo je Bojanić.

Sve je, smatra on, stvar razgovora i dogovora.

"Ideja o zajedničkom djelovanju svakako je nešto što podržavam, samo što smatram da treba da sjednemo i da se dogovorimo o svemu prije nego što izađemo u javnost sa informacijama", rekao je Bojanić.

Komentarišući inicijativu pojedinih opozicionih lidera za organizovanje uličnih protesta, on je kazao da je to legitiman način borbe protiv nedemokratske vlasti.

"Svakako da treba razmotriti tu opciju, ali prije nego što bi se donijela takva odluka treba definisati ciljeve, sredstva, vrijeme i način na koji to organizovati. Svakako da je to legitiman način borbe, i da ga ne treba isključiti", zaključio je Bojanić.

Bonus video: