Bar: Svađa "pionira" i osnivača DPS-a

Vujošević tvrdi da je Brnjada ubjeđivao građane da glasaju za njegove favorite. "Pitao sam da li je poštovana procedura", kaže on
228 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2014. 19:14h

Aktivisti DPS -a u Baru sporečkali su se tokom pokušaja da izdejstvuju pozicije i mjesnim zajednicama barske Opštine, koje nijesu stranačke već pripadaju građanima.

Aktivista DPS -a i dosadašnji predsjednik Odbora MZ Spič, inače glavni protagonista inicijative da Sutomore povrati status Opštine, Ratimir-Ratko Vujošević optužio je odbornika DPS -a u Opštini Bar Marka Brnjadu da je „vrijeđao zbor građana“ u OŠ „Kekec“ i „uticao na glasače“ prilikom izbora članova nekoliko mjesnih zajednica.

"Brnjada, koji nije glasač ni mještanin naselja, upao je nepozvan i bez osnova, prijetio biračima i vrijeđao ih. Na ulaznim vratima je zaustavljao građane, ubjeđujući ih da glasaju za njegove favorite. Kasnije je ušao u salu škole prijeteći riječima: "Ja sam odbornik i komandujem ovdje, rekao je Vujošević.

On je dodao da je „na isti način“ na zbor stigao sekretar mjesnog odbora DPS -a Mitar Radonjić i da je sa Brnjadom i Radonjićem, vršio “neviđeni pritisak na birače“. Sa njima je bio i „izvjesni Miloš Fuštić, takođe aktivista DPS -a, tvrdi Vujošević.

"Ko ih je poslao - nije teško pretpostaviti, mada sam siguran da njihovo uličarsko i necivilizovano postupanje ne održava stav centrale DPS , jer sam ja istaknuti član i na spisku sam osnivača DPS -a, za razliku od pionirske ekipe koja degradira ugled stranke", rekao je Vujošević, navodeći da “njima smeta što u MZ Sutomore nema partijskih favorita”.

Optužen da je prijetio građanima: Brnjada, foto: Radomir Petrić

Marko Brnjada je sinoć rekao "Vijestima" da se u subotu uveče narod Sutomora na zboru „usprotivio Vujoševićevim manipulacijama" i da nije želio da učestvuje u takvom scenariju, pa su počeli „masovno da napuštaju salu škole“.

"Na kraju je ostao samo dio njih oko Vujoševića. Nijesam ulazio do tada u školu, niti bilo koga pritiskao. Ušao sam kada je narod počeo da izlazi i nijesam rekao da se ja pitam, već da sam došao da pitam da li je ispoštovana procedura glasanja. Pitanje sam uputio predstavniku resornog opštinskog sekretarijata, koji je bio zapisničar. Niti sam koga vrijeđao, niti kome prijetio", kazao je Brnjada.

Većina je bila protiv, SDP režirao izbore

Mještani Male Volujice napustili su skup u Dobroj Vodi ogorčeni što je u Odbor MZ Mrkojevići za predstavnika naselja izabran kandidat kojeg, rekli su "Vijestima", "ne podržava ni pet odsto ljudi".

Iz sale su izašli nakon žučne rasprave, a za režiju izbora su prozvali SDP.

"Iza našeg Reke Ličine je cijelo naselje i većina naših delegata je glasala za njega, dok su za protivkandidata glasali ljudi iz Dobre Vode koji nijesu ni znali kako on izgleda ni kako se zove. Sramota", rekli su "Vijestima" mještani.

Galerija

Bonus video: