Demokrate: Sazrelo je vrijeme da se i EU oglasi

"Još jednu predstavu za javnost u kojoj Đukanović čelnike institucija pomjera kao pione i piše im presude u svom ili slučaju njegove sestre, brata, druga ili kuma, Crna Gora ne bi izdržala "
2333 pregleda 6 komentar(a)
Demokrate
Demokrate

Pozivati se na Skupštinu Crne Gore kao na instituciju koja će svojim „legitimitetom“ doprinijeti razrješenju afere „Koverat“ svojevrsni je paradoks, koji može biti samo plod desetodnevnog smišljanja Đukanovića i njegovih saradnika kako obesmisliti sve dokaze u okviru pomenute afere, sa kojima je upoznata ukupna javnost, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Kanalisati aferu „Koverat“ i sve negativno što ona sobom nosi po vladajuću partiju u Skupštinu loš je pokušaj da se građanima udjene u glavu da ono što vide ne vide i da ono što čuju ne čuju. Ovo iz jednostavnog razloga što, u svijetlu najnovijih činjenica, nijedna institucija nastala na arhitekturi iz ove skandalozne afere nema bilo kakav legitimitet, a naročito Skupština Crne Gore, za koju se, upravo kroz posljednje potvrde u vidu video i audio snimaka onoga što svi znamo, može reći ne samo da je potpuno neligitmna, već da predstavlja izvor nelegitimiteta za sve ostale institucije sistema", navode Demokrate.

"Očekivati od Skupštine, kao i, uostalom, od bilo koje DPS institucije da se ozbiljno pozabavi skandaloznim snimcima, ali i priznanjem Mila Đukanovića, čija unezverenost pri uvježbanom izgovaranju neistina je sama po sebi dovoljno pofermanje onoga što je trapavo pokušavao da pobije, predstavljalo bi uzaludan posao i svojevrsnu krađu od vremena budućih generacija koje se nadaju, konačno, životu u slobodi. Kome sada nije jasno da cijeli, nazovi, sistem radi u korist lično šefa režima, njegove partije i kumovsko-prijateljske hobotnice, tome nikad neće biti jasno", piše u saopštenju.

Demokrate pozivaju kolege da se ne "zalijeću svojim zahtjevima i molbama u Đukanovićeve institucije sistema i da od njih očekuju neku radnju koja bi za cilj imala otkidanje makar i jednog pipka, a kamoli udaranje kriminalne hobotnice pravo u glavu".

"Dovoljno je bilo gubljenja vremena na taj način. Još jednu predstavu za javnost u kojoj Đukanović čelnike institucija pomjera kao pione i piše im presude u svom ili slučaju njegove sestre, brata, druga ili kuma, Crna Gora ne bi izdržala. Na kraju, mi i dalje vjerujemo da skandalozna činjenja i nečinjenja Đukanovićeve mreže nisu i ne mogu biti vrijednosti na kojima počiva Evropska unija. Sazrelo je vrijeme da se i EU oglasi. A kako Demokrate, koje su snažno opredijeljene za ulazak Crne Gore u EU, nikako ne žele jačanje euroskepticizma u našoj državi, još jednom ih pozivamo da pošalju specijalnog izaslanika i na djelu doprinesu demokratizaciji Crne Gore", zaključuju Demokrate.

Bonus video: