Vučurović: Otkriti ko je postavio panoe kojima se vrijeđaju građani CG

"Nemar i neodgovornost koju Vlada Crne Gore i MVPEI pokazuju prema ovom incidentu, daju nam za pravo da smatramo da se organizatori i finansijeri nalaze u samoj Vladi, a samim tim i da se radi o gestu koji predstavlja zvaničnu politiku Crne Gore prema Rusiji, jer bi, u suprotnom, javnost vrlo brzo saznala ko su oni koji su postavili ove sramne bilborde"
32 komentar(a)
bilbord Podgorica, Foto: Facebook.com
bilbord Podgorica, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 30.11.2014. 16:15h

Nova srpska demokratija je ocijenila da je potpuno neshvatljivo da se još uvijek ne zna ko je u centru Podgorice postavio bilborde i panoe na kojima se, kako je saopšteno, "grubo vrijeđaju Ruska federacija i direktno ismijavaju građani Crne Gore".

Na podgoričkim bulevarima nedavno su osvanuli reklamni panoi sa porukama "bolje banana u ruci nego ruska čizma na vratu", zvaničnim logom NATO-a, navođenjem propalih ruskih investicija u Crnu Goru i citatima Milovana Đilasa da Rusija nikada nije bila prijatelj Crnoj Gori.

"Nemar i neodgovornost koju Vlada Crne Gore i MVPEI pokazuju prema ovom incidentu, daju nam za pravo da smatramo da se organizatori i finansijeri nalaze u samoj Vladi, a samim tim i da se radi o gestu koji predstavlja zvaničnu politiku Crne Gore prema Rusiji, jer bi, u suprotnom, javnost vrlo brzo saznala ko su oni koji su postavili ove sramne bilborde. Te "patriote" su na ovim uvredljivim panoima sve građane Crne Gore nazvale majmunima i stavile im banane u ruke, čime se pokazuje i kakav odnos aktuelna vlast ima prema svojim građanima punih 26 godina", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol Nove Jovan Vučurović.

Jovan Vučurović

Dodaje da je veoma važno da javnost sazna ko su te ""patriote" koje mogu nekažnjeno da ismijavaju i vrijeđaju građane".

"Takođe, ne znamo šta to treba da predstavlja ruska čizma. Ruski građani su ovdje investirali i donijeli više od četiri milijarde eura, dakle ništa nijesu oteli nego svaki kvadrat zemlje i poslovnog prostora platili više nego što su to učinili građani Crne Gore ili neki koji su dolazili iz drugih destinacija. Više je prosječni ruski građanin prije nekoliko godina davao za dobar stan na primorju nego što vlada danas namjerava da proda svojim prijateljima "Kraljičinu plažu", naveo je Vučurović.

Iz Nove su poručili Vladi da je politika širenje antiruskog raspoloženja unaprijed osuđena na propast.

"Jer građani odlično znaju da Rusija u odnosima sa Crnom Gorom nikada nije koristila čizmu, kako nam to sugerišu sa vladinih bilborda, već samo davala novac da bi Crna Gora opstala, a njeni vojnici prolivali krv da bi se sačuvao opstanak Crne Gore i drugih balkanskih hrišćana. Drugi su nas bombardovali i stavljali čizmu za vratom i to najmanje tri puta samo u dvadesetom vijeku, i svi se oni danas nalaze u NATO savezu. Tačnije, svi oni koji su u poslednjih hiljadu godina okupirali nekadašnju srpsku državu Zetu a nakon toga i Crnu Goru, nalaze se u NATO savezu i sa tih adresa nam drže pridike o nekakvim ruskim čizmama", zaključio je Vučurović.

Bonus video: