Đukanović na odbrani rada VDT i sudija

Prvi put premijer prisustvuje raspravi o radu sudova i tužilaštva
144 pregleda 1 komentar(a)
Vesna Medenica, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Vesna Medenica, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.11.2014. 18:40h

Skupštinska rasprava o radu sudova i tužilaštva u prošloj godini, koja je planirana za 9-10. decembar, pretvoriće se u pretresanje odgovornosti za loše rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sem vrhovnog tužioca Ivice Stankovića i predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koji će braniti izvještaje, u skupštinskim klupama će biti i premijer Milo Đukanović i ministri pravde Duško Marković i unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Biće to prvi put da se u parlamentu otvore pitanja odgovornosti za slabe rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Đukanović i predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić dogovorili su se o dolasku vladinih zvaničnika.

Đukanović je na premijerskom satu poručio da je voljan da učestvuje u raspravi na ovu temu, da bi "dopinio da se utvrdi djelokrug odgovornosti". To je kazao odgovarajući na pitanje Darka Pajovića (Pozitivna Crna Gora) o lošim rezultatima protiv kriminala i korupcije.

Rasprava o izvještajima VDT i Tužilačkog savjeta je počela prije dvije sedmice u parlamentu, a odgovore na pitanja poslanika o njihovom radu u 2013. davao je tadašnji v.d. vrhovnog tužioca Veselin Vučković.

Ti izvještaji, kao i o radu sudova i Sudskog savjeta, dobili su pozitivno mišljenje nadležnog Odbora za politički sistem i pravosuđe. EK je u Izvještaju o napretku zamjerila Crnoj Gori na manjku konkretnih rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije,posebno na visokom nivou.

Bonus video: