Koalicija SNP-DF-NS: Tražiće novu bolnicu

"Izborni program koalicije Sačuvajmo Novi za dobro Novog , predstavlja najkvalitetniju i najracionalniju ponudu građanima"
5 komentar(a)
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.11.2014. 14:57h

Herceg Novi treba da unaprijedi saradnju lokalne uprave sa državom i da posebnu pažnju usmjeri na poboljšanje sistema javnog zdravstva, koji je u Herceg Novom posebno komplikovan nakon privatizacije nekadašnje Vojne bolnice u Meljinama, saopštili su na promociji izbornog programa predstavnici koalicije Sačuvajmo Novi za dobro Novog , koju čine SNP, DF i NS.

"Izborni program koalicije Sačuvajmo Novi za dobro Novog , predstavlja najkvalitetniju i najracionalniju ponudu građanima, koja je proistekla iz dugogodišnjeg iskustva u radu lokalne uprave", kazao je dr Miloš Bigović iz PzPa , naglašavajući da je program obuhvatio nekoliko cjelina: efikasniju lokalnu samoupravu ,ekonomski razvoj, turizam, kulturu i sport.

Posebnu pažnju koalicija će posvetiti unapređenju odnosa lokalne uprave sa državom- istakao je Obrad Gojković iz SNP-a naglašavajući da su prvenstveno neophodne izmjene u sistemu javnog zdravstva.

“Pružanje zdravstvenih usluga posebno je komplikovano u Herceg Novom nakon privatizacije Vojne bolnice. Pa će naš zahtjev prema ministarstvu biti da Herceg Novi dobije novu bolnicu, jer se i sada velika sredstva izdvajaju iz Fonda za privatnu bolnicu na godišnjem nivou oko 2,8 miliona eura. Taj novac bi trebalo usmjreiti za novu bolnicu, kadar imamo samo nam nedostaje zgrada", kazao je Gojković.

On je dodao i da će tražiti ukidanje naplate putarine na putu Meljine Petijevići i ukidanje naplate trajekta za građane Herceg Novog i Tivta. Obećao je izgradnju osnovne škole i vraćanje zadužbine škole u Srbini pod ingerencije Opštine.

“Održivost lokalnih finanasija će biti jedan od prioriteta. Da bi finansije bile održive, ne može se ni jedan segment lokalne samouprave ponašati na način “ja ću proizvoditi troškove, ja ću proizvoditi deficite, a uvijek će to neko pokrivati. To neće moćtako", kazao je Milovan Baždar iz PZP-a.

Bonus video: