DRI predao Đeku tužilaštvu zbog 23.430 eura

U knjigama DP nema vozila čija je vrijednost 9.000 eura
0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.11.2014. 07:40h

Državna revizorska institucija (DRI) dala je negativno mišljenje na Finansijski izvještaj Demokratske partije Fatmira Đeke za 2013.

Zbog “karaktera utvrđenih nepravilnosti” Kolegijum DRI se složio da Izvještaj DRI dostavi nadležnomtužilaštvu, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu DRI. To je prvi put da DRI sugeriše VDT-u da istraži neku partiju.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja revizori su utvrdili da postoje materijalno značajne greške kod zvanično prezentiranih finansijskih izvještaja.

Neslaganja se tiču, kako se navodi, evidentiranja dijela finansijskih transakcija na osnovu nepotpune dokumentacije, nedokumentovanje podignute gotovine u iznosu od 23.430 eura,€ koja je 38 odsto ukupno raspoloživih sredstava partije. Revizijom je utvrđeno i da “partija nije popisivala imovinu, niti je u poslovnim knjigama evidentirala nabavljeno putničko vozilo čija vrijednost je 9.000 eura”.

Propusti u Izvještaju isti su kao i lani. Revizori su zato konstatovali da partija nije realizovala preporuku u Izvještaju o reviziji za 2012. koja se odnosi na popis imovine i obaveze i donošenje unutrašnjih opštih akata, kao ni preporuku koja se odnosi na dokumentovanje gotovine podignute sa žiro- računa.

Bonus video: