Sudija Jovović više nije u sukobu interesa

Bivši ministar pravde Miraš Radović od ponedjeljka će ponovo sjesti u fotelju sudije Vrhovnog suda
462 pregleda 0 komentar(a)
Sudski savjet, Foto: Zoran Đurić
Sudski savjet, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.11.2014. 13:34h

Bivši ministar pravde Miraš Radović od ponedjeljka će ponovo sjesti u fotelju sudije Vrhovnog suda nakon što položi zakletvu.

Sudski savjet je juče izabrao Radovića za sudiju, koji je i bio na toj poziciji prije nego je postao ministar u Vladi Mila Đukanovića.

Na sjednici je donijeta odluka i o upućivanju Jelene Perović Kovačević, sudije Osnovnog suda u Podgorici, na godinu dana u Osnovni sud u Cetinju, gdje će biti v.d. predsjednika suda.

"Sudski savjet je usvojio zahtjev dosadašnjeg rukovodioca Željke Jovović, sudije Osnovnog suda u Podgorici," kako se navodu na sajtu. Jovović je vršila tu funkciju već drugu godinu nakon što je predsjednik Goran Vrbica suspendovan zbog krivičnog postupka protiv njega.

"VIjesti" su ranije objavile da je sudija Jovović u konfliktu interesa jer je sudija, v.d. predsjednika suda na Cetinju i član Sudskog savjeta, što je po zakonima o sudovima i Sudskom savjetu nedopustivo.

Tada je iz Sudskog savjeta, kojim je rukovodila predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, objašnjeno da je ona upućena na rad u Osnovi sud na Cetinju zbog velike opterećenosti sudija i potrebe rješavanja zaostalih predmeta.

Istovremeno,kako je rečeno, ona je određena da zamjenjuje predsjednika suda koji je odlukom Savjeta privremeno udaljen od vršenja dužnosti.

Bonus video: