Zogović: Kaluđerović uzalud pokušava spinovanje medijske scene

„Na svu sreću procenat onih, kojima su logika i argumenti Kaluđerovića prihvatljivi, i pored arčenja više miliona eura za NATO-kampanje po Crnoj Gori, ostaje gotovo nepromijenjen. To je poražavajuće za ovog koordinatora, to jest, lobistu NATO, i njegovu kampanju“, ocijenio je Zogović
66 pregleda 2 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 27.11.2014. 13:41h

Nacionalni koordinator za NATO, Nebojša Kaluđerović, pokušava da izbriše sjećanja na metode i bezdušnost politike zbog koje su građani Crne Gore mnogo ispaštali, ocijenjeno je iz političke grupacije koju predvodi Milan Knežević.

„U duhu relikta jednopartijskog sistema, Kaluđerović uzalud pokušava spinovanje medijske scene Crne Gore, ne bi li nas vratio u vremena jednoumlja“, ocijenio je funkcioner Milun Zogović.

Prema njegovim riječima, Kaluđerović, stavljajući znak jednakosti između procesa EU integracija i priključenja NATO-u, pitanje priključenja vojnom savezu zapadnih zemalja bezuspješno pokušava izdići na nivo hamletovske dileme.

„Pokušajem stvaranja medijskog mraka i bjesomučne propagande, vezujući kompletan društveno-ekonomski život za ovo pitanje, Kaluđerović projektuje svoj jeftini defetizam“, kazao je Zogović.

On je rekao da Kaluđerović, citirajući bivšeg generalnog sekretara NATO, Andresa Fog Rasmusena, da je NATO polisa osiguranja protiv nestabilnosti, „pokušava izbrisati sjećanja na metode i bezdušnost politike, zbog koje su građani Crne Gore mnogo ispaštali, od ubijanja nedužnih civila, do bombardovanja obdaništa, bolnica, mostova“.

„Preko pogibija nevinih građana Murine, bombardovanja Murinskog mosta, mogu prelaziti samo nehumani i nesavjesni pojedinci kratkog pamćenja. Barjačiti poput Kaluđerovića, stavljati se grubo navijački na stranu priče o NATO-blagostanju za naše prostore, neodgovorno je i opasno“, naveo je Zogović.

To je i, dodao je, u direktnoj suprotnosti s duhovno-istorijskom transverzalom Crne Gore.

„Na svu sreću procenat onih, kojima su logika i argumenti Kaluđerovića prihvatljivi, i pored arčenja više miliona eura za NATO-kampanje po Crnoj Gori, ostaje gotovo nepromijenjen. To je poražavajuće za ovog koordinatora, to jest, lobistu NATO, i njegovu kampanju“, ocijenio je Zogović.

Pritom, dodao je, njegov neuspjeh ide na dobrobit Crne Gore i njenih građana, koji žele Crnu Goru van blokova, mirnu, stabilnu i perspektivnu.