HN: DPS će tražiti da investitori koji nisu ispunili obaveze nadoknade štetu

“Za takve investitore, odnosno vlasnike, koji ne investiraju ništa, imaćemo kaznenu politiku”, objasnio je Bošnjak
1 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Zoran Bošnjak, Foto: Slavica Kosić
DPS Herceg Novi, Zoran Bošnjak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.11.2014. 14:32h

DPS u Herceg Novom nije zadovoljan privatizacijom hotela Vektra Boke i tražiće i od te kompanije, kao i od ostalih investitora koji nijesu ispunili obaveze, da nadoknade štetu i privedu zemljište namjeni.

To je u okviru predstavljanja predizbornog programa DPS-a saopštio predsjednik OO Zoran Bošnjak.

Ekonomski razvoj Herceg Novog, komunalna infrastruktura, funkcionalna i odgovorna lokalna samouprava, unapredjenje turističke ponude i očuvanje prirodnog ambijenta, ciljevi su DPS koje će. kako obećavaju, ostvariti ukoliko na predstojećim lokalnim izborima osvoje vlast.

Predsjednik OO DPS-a Zoran Bošnjak potencira da je razvoj turizma preduslov opšteg napretka,a razvoja turizma nema bez izgradnje hotela visoke kategorije.

U odgovoru na novinarsko pitanje, kaže da su u DPS-u nezadovoljni privatizaciom Vektra Boke, ali imaju rješenje:

“Za takve investitore, odnosno vlasnike, koji ne investiraju ništa, imaćemo kaznenu politiku. Oni bi dobijali račune i na taj način ili bi ih prisilili da urade nešto ili prodaju to zemljište”, objasnio je Bošnjak.

Odbornica u skupštini Sandra Požgaj saglasna je da Herceg Novi nije iskoristio svoje turističke potencijale i da godinama zaostaje za ostalim primorskim opštinama.Ona predlaže razvoj vjerskog turizma, prvenstveno valorizaciju rodne kuće katoličkog sveca Leopolda Mandića, na koju godinama dosadašnja vlast nije htjela postaviti spomen tablu.

Bošnjak se osvrnuo i na izgradnju kanalizacionog kolektora koja kasni skoro godinu, a upitan je kvalitet radova. Podsjeća i da je Herceg Novi jedini grad na crnogorskom primorju koji nije priključen na regionalni vodovod iako ima problema u vodosnabdijevanju.

Demokratska partija socijalista ne sumnja u svoju pobjedu na lokalnim izborima u Herceg Novom i nema potrebu da već sada razmišlja o mogućim postizbornim koalicijama, kazao je Bošnjak.

Bonus video: