Jasavić: Vlast kriva za perfidni demografski inžinjering u Rožajama

Ona je kazala da u Rožajama i van njih ima još dovoljno Rožajaca voljnih da usmjere snage za postizanje zajedničkih ciljeva
3 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Vesko Belojević
Azra Jasavić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.11.2014. 13:20h

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić kazala je da je Rožaje uvijek imalo privredne resurse koje je znalo da koristi i njima gazduje, sve dok ova vlast nije stavila šapu na bogatstvo Rožaja i rasprodala ga u bescijenje.

"Kada nas, Rožajaca danas ima manje u Rožajama nego u zemljama zapadne Evrope, Rožajci su se okupili, vjerujem u posljednjem času da ukažu na višedecenijsku diskriminaciju i uništavanje Rožaja, kao i cijelog sjevera Crne Gore, koje sprovodi ova vlast, . Nestali su Gornji Ibar, Dekor, Kristal, Bisernica, Hajla, Ibarmont, Ćilimara. Ova vlast i dalje nažalost, u bescijenje rasprodaje naše šume, koje su hranile naše pretke, očeve, nas i našu djecu" istakla je Jasavić.

Ona je dodala da su građani Rožaja danas gladni.

"Naša omladina je radna snaga drugih evropskih zemalja, a majke su željne svoje djece. Mladost se iseljava decenijama trbuhom za kruhom. Za taj perfidni demografski inžinjering kriva je ova vlast. Za ovakvo stanje, krivica je i na nama, jer mi to dozvoljavamo. Glas naroda iz danas opustošenih Rožaja je vapaj, koji niko od odgovornih neće čuti, jer njima smo bitni samo kada su izbori. Ako nas ne slušaju drugi, moramo početi da slušamo jedni druge. Odgovornost je na svima nama", naglasila je Jasavić.

Ona je kazala da u Rožajama i van njih ima još dovoljno Rožajaca voljnih da usmjere snage za postizanje zajedničkih ciljeva.

"A naši ciljevi moraju biti, ekonomski oporavak našeg grada koji se neće desiti dok se vlast ne decentralizuje, i obuzdaju kriminal i korupcija, tek tada možemo zaustaviti seobe naših ljudi. Želim da moj glas ujedinjen sa vašim bude početak našeg zajedničkog otrežnjenja u traženju partnerskog, a ne vazalskog odnosa u upravljanju našim bogatstvom i našim sudbinama. U to ime pružam punu podršku protestu", poručila je Jasavić.

Bonus video: