PREDSTAVILI LISTU

Herceg Novi: Izbor je proizvod građanskog nezadovoljstva

“Neodgovornost lokalnih političkih stranaka nije jedini razlog djelovanja Izbora", kazala je Crnogorčević
138 pregleda 1 komentar(a)
Izbor, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Izbor, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.11.2014. 16:13h

Izbor je proizvod građanskog nezadovoljstva, saopšteno je iz Udruženje birača Izbor na konferenciji za novinare.

“Javna istraživanja rađena posljednjih godina, kao i masovno potpisavanje prošlogodišnje građanske inicijative za skraćenje mandata lokalne vlasti poslužili su samo kao podstrek ljudima koji su se udružili u Izbor, i donijeli odluku da, osim samo paušalnih primjedbi na višegodišnje haotično stanje u Herceg Novom, moraju učestvovati na izborima, pobijediti i preuzeti odgovornost za poboljšanje kvaliteta života građana Herceg Novog, kazala je kandidatkinja za odbornicu Izbora Nataša Martić.

“Želimo da stvorimo jedan mikrokosmos gdje će svi građani Herceg Novog lijepo da žive životom dostojnim čovjeka, a to se odnosi naročito i na moju struku, pitanja zdravstva i zdravstvene zaštite stanovnika”, poručila je kandidatkinja za odbornicu dr Tamara Vujović.

“Neodgovornost lokalnih političkih stranaka nije jedini razlog djelovanja Izbora", ustvrdila je kandidatkinja za odbornicu Sanja Crnogorčević, potencirajući brigu za mlade i njihovo zapošljavanje.

Na pressu je saopšteno da posljednja istraživanja agencije Plum Mark Research pokazala su da je oko 95 odsto građana Herceg Novog nezadovoljno stanjem u gradu.

“Grad je na ivici ponora, i ako se nešto ne uradi u narednom periodu, teško nama”, kazao je kandidat za odbornika Nikša Gojković . Udruženje birača Izbor ima kadrovske potencijalne i viziju da preuzme odgovornost za upravljanje gradom, kazao je nosilac liste Dušan Radović Krušo i poručio da će kada pobjede “napraviti grad koji je samoodrživ i i koji će biti prepoznatljiv na turističkoj mapi regiona”.

Na pressu je saopšteno da su koalicije su moguće sa svima onima koji budu poštovali principe Deklaracije o fer izborima, odnosno sa onima koji budu imali sličnu viziju razvija grada.