Đukanović: Hvala Radunoviću na unapređenju zdravstvenog sistema

Radunović je, kada je podnio ostavku, saopštio da je zahtjev za odlazak sa funkcije prihvatio premijer Milo Đukanović
0 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Gov.me
Miodrag Radunović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.11.2014. 16:24h

Vlada je danas prihvatila ostavku ministra zdravlja Miodraga Radunovića. Kada su konstatovali ostavku, Radunović se kolegama zahvalio na saradnji.

On je podnio ostavku u utorak, tri dana nakon što je preminulo novorođenče od infekcije izazvane nehigijenskim uslovima u bjelopoljskoj bolnici.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović zahvalio se ministru u ostavci na dosadašnjem doprinosu unapređenju zdravstvenog sistema i rada Vlade u cjelini, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću nakon današnje sjednice.

Đukanović je konstatovao da način na koji je postupio "prof. dr Miodrag Radunović treba da predstavlja primjer svima, pogotovo zaposlenima u državnoj upravi, da i objektivna odgovornost, odnosno i nepostupanje predstavlja osnov za odgovornost".

Troje djece je zbog infekcije u Kliničkom centru Crne Gore i, kako su saopštili, sada stabilnog zdravstvenog stanja, dok je jedna beba i dalje ugrožena.

Radunović je, kada je podnio ostavku, saopštio da je zahtjev za odlazak sa funkcije prihvatio premijer Milo Đukanović.

Radunović je tada rekao da vjeruje da je jasno da ne može biti direktne odgovornosti onoga koga nijesu informisali o događajima u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

"Ali je isto tako jasno da sam ja objektivno odgovoran jer sam na vrhu zdravstvenog lanca čiji je dio zakazao pa je došlo do takvog stanja u kojem je moguće da ministar zdravlja ne bude informisan o zarazi koja danima bjesni u četvrtom gradu po broju stanovnika. Ovdje je najmanje bitan ministar. Pogotovo ministar koji od prvog trenutka nije imao dileme da kakav god da je bio i kakav god da jeste poslije ovoga ministar više ne može biti. Najbitnije je po meni da uočimo greške, da sankcionišemo sve za koje bude utvrđena odgovornost od čistačice u bolnici zaključno sa mnom. I da ne dopustimo da se ovo više ikada dogodi", naveo je Radunović.

Porodice beba su poručile da nije dovoljno da nadležni podnose ostavke, već da zbog ovog zločina mora neko da ide u zatvor.

Bonus video: